У ніч із 26 на 27 жовтня Україна перейде на зимовий час

У ніч із 26 на 27 жовтня Україна перейде на зимовий час. || Фото: GSMinfo

О 4:00 27 жовтня за київським часом стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад – на 3:00.

Нагадаємо, що 16 липня 2024 року Верховна Рада ухвалила Закон України "Про обчислення часу в Україні", що скасовує сезонний переведення годинників. У разі підписання закону Президентом він набуде чинності 1 січня 2025 року.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Це означає, що навесні годинник на літній час більше не перекладатиме.

Майже одразу після ухвалення закону на сайті президента з'явилася петиція проти скасування сезонного переведення годинників.

"Так, тепер згідно з "новим часом" - світанок влітку наступатиме близько 3 години ночі (нині - 4 ранку), особливо відчутно це буде на сході країни. А сутенітиме відповідно близько 20 вечора. До всього іншого таке рішення не надасть користі і у питанні економії електроенергії, особливо враховуючи втрачені потужності та постійні атаки на нашу енергосистему з боку росії. Оскільки тепер буде збільшено витрати на електроенергію для споживачів і підприємств у вечірні години навесні, влітку та восени. Також через "зимовий час" у нас буде цілих дві години різниці з Європою, що буде суттєво впливатиме на ефективність нашої співпраці з партнерами", - вважає автор петиції Олексій Гончаренко.

Петиція набрала 25 518 голосів із необхідних 25 000.

"Водночас, за даними деяких ЗМІ, Володимир Зеленський не планує підписувати цей закон", - прокоментували у міськраді парламентську ініціативу.

Последние новости