Блогер та радіотелеграфістка: у Харківській області викрили двох коригувальників

Блогер та радіотелеграфістка: у Харківській області викрили двох коригувальників. || Фото: ВОЛЯ

Служба безпеки затримала ще двох корегувальників ФСБ у Харківській області. Вони збирали координати пунктів управління, укріпрайонів та вогневих позицій українських воїнів.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однією з інформаторок була 35-річна контрактниця військової частини, що дислокується на Харківщині. Жінку завербували через Телеграм-канали, де на неї вийшов представник ФСБ, який видавав себе за "пересічного" громадянина та запропонував близькі стосунки.

Як радіотелеграфістка вона використовувала своє службове становище для збору локації Сил оборони у Харкові та прилеглих територіях. Також вона самостійно обходила місто, де приховано фіксувала розташування українських захисників.

Ще одним фігурантом виявився прокремлівський блогер із Куп'янського району, який адміністрував телеграм-канал фсб. Підозрюваний – безробітний мешканець села Ківшарівка Куп'янського району. На ворожому інтернет-ресурсі зловмисник передавав геолокації українських військ поблизу прифронтового райцентру. Крім того, блогер закликав своїх передплатників долучатися до поширення інформації про місця базування та переміщення Сил оборони Куп'янським напрямом.

Під час обшуків у обох затриманих вилучено мобільні телефони на місці злочину на користь Росії.

Слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру (відповідно до скоєних злочинів) за чч. 2, 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

 

Последние новости