13 постраждалих, у тому числі вагітна жінка: у прокуратурі показали наслідки авіаударів у Харкові

13 постраждалих, зокрема вагітна жінка: у прокуратурі показали наслідки авіаударів у Харкові. || Фото: Харківська обласна прокуратура

20 жовтня близько 22:05-22:10 РФ вкотре завдала масованого авіаційного удару  Харковом. Під обстрілом опинилися Київський та Основ'янський райони міста. Постраждало 13 людей, зокрема вагітна жінка. З вилучених уламків встановлено, що ударів по місту було завдано ФАБ-250 з УМПК.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Основ'янському районі зафіксовано влучання до нежитлової будівлі за кілька метрів від дев'ятиповерхового житлового будинку. Пошкоджено чотири житлові будинки, шість нежитлових будівель, зокрема офісну будівлю, хімчистку. Також пошкоджено автомийку та понад 20 автомобілів.

Постраждали 12 осіб: у тому числі п'ять чоловіків та семеро жінок. У людей травми різного ступеня тяжкості та гостра реакція на стрес одна людина госпіталізована. Серед постраждалих – жінка на 30-му тижні вагітності.

У Київському районі міста влучило між АЗС та СТО. Поранено 34-річного оператора АЗС. Вибуховою хвилею пошкоджено сім житлових будинків, вісім нежитлових будівель та три автомобілі, АЗС та лінії високовольтних передач.

Попередньо окупанти вдарили чотирма керованими авіабомбами, двома – по Харкову, ще двома – по Харківській області.

Частина Харкова внаслідок ударів окупантів була без електропостачання.

Відео: Харківська обласна прокуратура

Напередодні, 19 жовтня, о 23.54 РФ також обстріляла Новобаварський район. Внаслідок удару КАБу пошкоджено приватний будинок, автомобіль та часткове скління у двох багатоповерхівках. У Харківській обласній військовій адміністрації повідомили, що потерпілих не було.

Обстріли в Харківській області

Також 20 жовтня під ударами був Ізюмський район.

О 15:28 Внаслідок обстрілу села Новоплатонівка Борівської громади пошкоджено приватну оселю, горіли конструктивні елементи житлового будинку. Під завалами виявлені тіла 71-річного чоловіка та 72-річної жінки.

О 15:00 внаслідок обстрілу села Богуславка Борівської громади пошкоджено приватний будинок.

Ситуація на Харківському та Куп'янському напрямах

"На Харківському напрямку відбулося чотири бойові зіткнення з російськими загарбниками. Дві атаки в районі Волчанська відбиті українськими воїнами, ще дві – продовжуються. На Куп'янському напрямку противник 11 разів намагався витіснити наші підрозділи з позицій поблизу Голубівки, Колісниківки, Лозової, іщаного, Вишневого та Новоосинового. Чотири атаки триває", - розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Також за минулу добу з Куп'янського та Борівського напрямів евакуйовано 118 осіб (серед них троє дітей).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последние новости