До Харкова намагалися ввезти близько сотні гранат та майже 10 кілограмів вибухівки

До Харкова намагалися ввезти близько сотні гранат та майже 10 кілограмів вибухівки. || Фото: facebook.com/5brigadeNGU

За вересень 2024 року пухнасті собожанські гвардійці на в'їздах до Харкова знайшли в автомобілях 96 гранат та 9 кг вибухівки.

Про це повідомили у 5-й Слобожанській бригаді НГУ.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кінологи бригади разом із службовими собаками несуть службу на блок-постах, розташованих на в'їздах до Харкова. За словами начальника кінологічної служби бригади офіцера з позивним К-9, найскладнішими протягом вересня поточного року традиційно залишалися Чугуївський, Київський та Сумський напрями.

"Майже з початку війни найскладнішим і проблемним традиційно є Чугуївський напрямок. Саме тут правопорушники найчастіше намагаються ввезти до Харкова зброю та наркотики. Трохи спокійнішим є Сумський напрямок. Щодо Київського напряму, то на блок-постах, які перебувають на виїзді з Харкова у бік Києва та Дніпра, кінологічні пари запобігають транзиту через наше місто зброї та наркотичних засобів, які правопорушники намагаються везти на Дніпро та через Київ – у західні області України", – розповів офіцер.

Протягом вересня поточного року кінологи 5-ї Слобожанської бригади на блок-постах Харкова виявили та вилучили у правопорушників:

За кожним фактом виявлення заборонених речей на блокпости викликалися слідчо-оперативні групи Національної поліції України. За вказаними фактами розпочато досудові розслідування: 8 – за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 13 – за ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

Начальник кінологічної служби 5-ї Слобожанської бригади Роман Бестанчук розповів про найбільш кричущі випадки спроб протизаконного провезення через блок-пости заборонених предметів та речовин.

"16 вересня о 16:30 на блок-посту біля селища Безлюдівка мобільна кінологічна група для перевірки зупинила автомобіль Toyota HIACE під керуванням чоловіка 1976 року народження. Під час поверхового огляду кінолог зі службовим собакою Тор у салоні автомобіля виявили: патрони калібру 45 (2680) ); 91 гранату різних видів, 34 запали, 9 хв та 9 кг вибухівки: 2 кг пластиду та 7 кг тротилу", - розповів офіцер.

Крім перерахованого вище, в автомобілі було знайдено два автомати - АКС і АКСУ зі спиляним номером.

Другий випадок, за словами Романа Бестанчука, стосується спроби протизаконного переміщення наркотичних засобів та психотропних препаратів. 6 вересня об 11:05 на блок-посту, розташованому на в'їзді до Харкова з боку Чугуєва, мобільний кінологічний гурт 5-ї Слобожанської бригади зупинив таксі Renault Trafic.

Під час поверхового огляду автомобіля старший кінолог зі службовим собакою Тор у особистих речах пасажира 1988 року народження виявили:

В обох випадках правопорушники передали представникам правоохоронних органів.

 

Последние новости