Наскільки небезпечна для здоров'я димла над Харковом: коментар фахівців

Наскільки небезпечна для здоров'я димла над Харковом: коментар фахівців. || Фото: t.me/kharkiv_xc

У Харківському регіональному центрі з гідрометеорології перевірили якість повітря у місті на відповідність нормам. За даними досліджень комплексної лабораторії спостережень за забрудненням природного середовища станом на 3 жовтня вміст завислих речовин у повітрі знаходиться в межах допустимих норм, повідомили у метеоцентрі.

Забруднене повітря, яке харків'яни та жителі області могли спостерігати, є результатом пожеж, бойових дій та перенесення повітряних мас із південного сходу.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Читайте також: У Харкові - масштабне задимлення

"Суха і тепла погода в Харківській області стабілізувалася завдяки тривалому пануванню антициклону північно-західного походження. У результаті цієї синоптичної ситуації в лісах області зберігається надзвичайна пожежна небезпека. Вранці і вдень 3 жовтня по місту та області відзначалася імла, як метеорологічне явище забруднення зваженими частинками водяної пари, пилу та диму", - повідомила директор Харківського регіонального центру з гідрометеорології Тетяна Кудінова.

За її словами, разові проби становили від 0,11 мг/куб. до 0.40 мг/куб. При цьому максимально допустиме значення – 0,5 мг/кубічний метр.

Для здоров'я людей таке явище не є небезпечним, кажуть у метеоцентрі. Однак, за рекомендацією Харківського регіонального центру гідрометеорології, краще мінімізувати час перебування на вулиці, закривати вікна у будинку, підтримувати нормальну вологість повітря, а повернувшись із вулиці – змінити одяг та прийняти душ.

Последние новости