Обстріл Харкова та передмістя: є постраждалі, виникли проблеми з енергопостачанням

Обстріл Харкова та передмістя: є постраждалі, виникли проблеми з енергопостачанням. || Фото: ХОВА

Пізно ввечері 2 жовтня та вранці 3 жовтня російські війська завдали авіаційних ударів Харковом та передмістям. Постраждали 13 людей, у тому числі дитина. У Харкові одна з авіабомб влучила у житлову п'ятиповерхівку. Внаслідок ранкового обстрілу в області запроваджено аварійні графіки відключення електроенергії.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Увечері 2 жовтня, близько 23:00, ворог із застосуванням двох літаків СУ-34 здійснив пуск п'яти керованих авіабомб. За попередніми даними, два авіаційні снаряди потрапили територією Дергачівської громади Харківського району, ще три – містом Харків.

У Шевченківському районі зафіксовано влучення двох авіабомб у відкриту місцевість. У Салтівському районі КАБ влучив у п'ятиповерховий житловий будинок.

У Харкові внаслідок травми різного ступеня тяжкості отримали 11 осіб, серед постраждалих - трирічна дитина. Госпіталізовано п'ятьох осіб, їхній стан середній і легкий. Спочатку також госпіталізували і постраждалу 3-річну дівчинку. У неї діагностовано вибухове поранення, ЗЧМТ, акубаротравму. У Харківській обласній військовій адміністрації повідомили, що на прохання батьків та після огляду лікарів її перевели на амбулаторне лікування.

"Усім постраждалим надається комплексна гуманітарна допомога та психологічна підтримка. За потреби мешканців постраждалого будинку та прилеглих багатоповерхівок постачають тимчасовим житлом. Російська федерація підтверджує свій статус країни-терориста, метою якої є виключно руйнація цивільних об'єктів та агресія проти мирних людей", - сказав начальник ХОВА. Олег Синєгубов.

У прокуратурі розповіли, що у Салтівському районі авіаційний боєприпас потрапив між третім та четвертим поверхом п'ятиповерхового житлового будинку. Почалася пожежа. Травми різного ступеня тяжкості зазнали 12 осіб, серед яких дівчинка 3 років 11 місяців. Старшій потерпілій 73 роки. Пошкоджено прилеглі будинки, поліклініка, а також не менше 14 автомобілів.

У Шевченківському районі зафіксовано попадання до лісосмуги. Пошкоджено скління у двох багатоквартирних житлових будинках.

За даними слідства, ударів було завдано в період з 22:40 до 23:00 із населеного пункту Строїтель Білгородської області РФ із застосуванням двох літаків Су-34 здійснив пуски керованих авіаційних бомб по Харкову та селу Золочів Богодухівського району.

У селі Золочів Богодухівського району внаслідок авіаударів пошкоджено щонайменше 10 житлових будинків, господарські споруди. Гостру реакцію на стрес зазнала 69-річна жінка.

Вранці 3 жовтня ворог здійснив ще одну авіаатаку на передмістя Харкова – село Черкаська Лозова Малоданілівської громади.

Удару було завдано близько 5:25. Пошкоджено житлові будинки та господарські споруди. Двоє чоловіків і жінка зазнали гострої реакції на стрес. Потерпілим надано допомогу.

За інформацією харківського міського голови Ігоря Терехова, внаслідок останнього удару по передмісті пошкоджено лінії високовольтних передач.

У "Харківобленерго" вранці повідомили, що в області запроваджено аварійні графіки відключення електроенергії.

 

 

 

 

Последние новости