У Харкові викладачка вишу виявилася російським коригувальником

У Харкові викладачка вишу виявилася російським коригувальником. || Фото: СБУ

У Харкові прокуратура та СБУ викрили викладачку місцевого вишу, яка коригувала ворожий вогонь по дислокаціям Сил оборони.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, 50-річну викладачку одного з харківських університетів у червні 2024 року через месенджер Telegram було залучено до співпраці російською спецслужбою. Жінка обходила Харків і вишукувала місця розташування українських військових та техніки. Вказану інформацію вона направляла в анонімний чат своєму російському куратору. Викладачка позначала координати на гугл-картах і додавала до них текстовий опис.

"Ці дані були необхідні представникам РФ для завдання по місту прицільних ракетних ударів і атак керованими авіабомбами", - кажуть у прокуратурі.

Правоохоронці викрили жінку. Жінці повідомили про підозру у розповсюдженні інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, по можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Суд задовольнив клопотання сторони звинувачення: підозрювану взято під варту без права внесення застави. 

 

Последние новости