Вже 36 постраждалих: у мерії розповіли про загиблих під час обстрілу Харкова 24 вересня

Вже 36 постраждалих: у мерії розповіли про загиблих під час обстрілу Харкова 24 вересня. || Фото: ХОВА

Вчора вдень, 24 вересня, РФ атакувала керованими авіабомбами одразу чотири райони Харкова – Немишлянський, Київський, Салтівський та Шевченківський. Внаслідок цих обстрілів загинули троє мирних жителів міста.

За інформацією Харківського міського голови Ігоря Терехова, загинули мешканка багатоповерхівки на Північній Салтівці, робітниця хлібозаводу та перехожий, який стояв біля футбольного стадіону.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Київському районі авіабомба влучила прямо у дев'ятиповерховий житловий будинок. У прокуратурі уточнили, що безвісти зниклою залишається жінка. Пошуково-рятувальна операція продовжується. У поліції відібрали зразки ДНК у онуки та матері.

У Харківській обласній військовій адміністрації на ранок 25 вересня повідомили, що внаслідок обстрілу Харкова 36 людей постраждали. Госпіталізовано 17, з них 4 – тяжкі. Іншим допомога надана амбулаторно.

Загалом внаслідок обстрілу Київського району пошкоджено дев'ять будинків, вибито 288 вікон.

"І жертв було б ще більше, але, на щастя, частина ворожих бомб потрапила у відкриту місцевість. Це вже третє пряме влучання до багатоповерхового житлового будинку в Харкові за останні два тижні. Усього ж з початку вересня є 266 пошкоджених будинків, включаючи приватний сектор", - каже мер Ігор Терехов.

Також внаслідок обстрілу 24 вересня Салтівського району горів гараж, пошкоджено три навчальні заклади. Тут авіабомба влучила поблизу будинків та дитячого майданчика. Одна жінка загинула, ще двоє людей отримали поранення. Також зруйновано центр розливу води хлібозаводу у Кулиничах. У цьому районі зафіксовано ще одне влучення - відкритою ділянкою, було поранено чоловіка.

У Шевченківському районі міста авіабомба влучила до лісосмуги.

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков розповів, що війська РФ здійснили пуски восьми керованих авіаційних бомб із трьох літаків СУ-34 із населеного пункту Будівельник Білгородської області. Дві бомби потрапили територією Циркуновської територіальної громади. Ще шість попадань зафіксовано по Харкову — Шевченківському, Київському, Салтівському та Немишлянському районам. Попередньо війська РФ застосували для ударів ФАБ з УМПК.

 

 

Последние новости