На Харківщині пожежі за тиждень знищили близько 2300 гектарів

На Харківщині пожежі за тиждень знищили близько 2300 гектарів. || Фото: ДСНС

Усього за останній тиждень у природних екосистемах Харківської області виникла 561 пожежа, 15 з яких – лісові. 39 пожеж, внаслідок яких знищено понад 50 гектарів трав'яного настилу та хвойної підстилки, було викликано російськими обстрілами.

Про це сьогодні на брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА розповів начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"17 вересня виникла пожежа на території Високобірського лісництва в Ізюмському районі. 22 вересня о 13:00 ця пожежа площею 1581 га була локалізована. До пожежогасіння залучено 33 одиниці техніки та 103 рятувальники Харківського, Луганського та Полтавського гарнізонів ДСНС, у тому числі ДСНС, підрозділи місцевої пожежної охорони селища Андріївка, пожежний потяг, 18 одиниць техніки та 36 працівників лісового господарства. Ліквідація триває”, – розповів Астахов.

На сьогодні йде ліквідація п'яти лісових пожеж в Ізюмському та Чугуївському районах. Рятувальники зазначають, що пожежонебезпечний період продовжується. Тому просять громадян суворо дотримуватись правил пожежної безпеки. Адміністративна відповідальність за підпал стерні, лук, пасовищ та опалого листя становить від 3060 до 6120 гривень.

За минулий тиждень внаслідок російської агресії на території Богодухівського, Ізюмського, Куп'янського, Харківського районів та міста Харкова сталося 55 пожеж. Внаслідок цих подій загинули двоє людей, п'ять отримали травми.

За тиждень сапери ДСНС знешкодили 513 ворожих боєприпасів. Всього з початку війни було виявлено та знешкоджено близько 102 тисяч вибухонебезпечних предметів.

[read_more_vg id="1267162"]

Последние новости