У п'яти медустановах Харківської області відновлюють укриття

У п'ятьох медустановах Харківської області відновлюють укриття. || Фото: ХОВА

У Харківській області триває реконструкція та будівництво п'ять укриттів у закладах охорони здоров'я. На ці потреби Кабінет Міністрів України виділив понад 218 мільйонів гривень.

Хід робіт перевірили міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко та начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, повідомили у ХОВА.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними обласної адміністрації, з початку повномасштабного вторгнення по всій країні російські окупанти пошкодили 1657 будівель галузі охорони здоров'я. Ще 221 об'єкт – повністю зруйнований та відновленню не підлягають. Харківська область одна з тих, що зазнали найбільш втрат.

"Наявність укриття на території медустанови у разі ракетної небезпеки дозволить швидко убезпечитися і пацієнтам, і медичному персоналу та продовжити лікування. Також ведуться роботи у приймальному та реабілітаційному відділеннях обласної лікарні для покращення якості медичних послуг для мешканців Харківщини. Дякую уряду та Міністерству охорони здоров'я за реагування на актуальні виклики", - сказав Олег Синєгубов.

"Важливо якомога раціональніше використовувати обмежені ресурси, щоб забезпечити чіткий перелік медичних послуг у конкретно певних установах, де ми як держава зможемо гарантувати наявність всього необхідного сучасного обладнання та висококваліфікованих фахівців, тобто зможемо бути впевнені, що пацієнту буде надано допомогу на найвищому рівні”, - сказав Віктор Ляшко.

 

 

 

 

Последние новости