У Харкові затримали російського агента

У Харкові затримано російського агента. || Фото: СБУ

У Харкові затримано російського агента, який передавав ворогові дані про місця дислокації українських захисників і наводив російські КАБи на місто та прилеглі території. Пріоритетними цілями були пункти тимчасового базування українських військ, задіяних у бойових діях на Харківському напрямку.

Про це повідомив спікер Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіли в прокуратурі, 42-річний підозрюваний був завербований представником головного управління генштабу збройних сил Росії не пізніше серпня цього року. Співробітник ворожої спецслужби "вийшов" на чоловіка через його антиукраїнські повідомлення в Telegram-чатах і запропонував співпрацювати.

Будучи прокремлівськи налаштованим, підозрюваний погодився збирати інформацію про місце дислокації та переміщення особового складу та військової техніки Сил оборони на території Харкова та області. Ці дані зрадник надсилав своєму куратору у вигляді повідомлень із зазначенням координат та міток на картах.

Зібрані підозрюваним відомості ворог використав для планування прицільних атак на території Харківського регіону.

Правоохоронці викрили чоловіка. Під час обшуку, проведеного за місцем його проживання, виявлено та вилучено телефон на місці злочину. Чоловіку повідомили про підозру за фактом державної зради, скоєної в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). За клопотанням сторони обвинувачення йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

 

Последние новости