Російські війська під Харковом готуються до штурмових дій — ОТУ "Харків"

Російські війська під Харковом готуються до штурмових дій - ОТУ "Харків". || Фото: ОТУ "Харків"

В ОТУ "Харків" розповіли про оперативну обстановку в операційній зоні в області станом на 10:00 17 вересня.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними військових, оперативна обстановка на Харківському напрямку істотних змін не зазнала і залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати тиск російських окупаційних військ.

У районі населеного пункту Глибоке противник здійснює поодиноке переміщення особового складу з метою поповнення поточного некомплекту на передових позиціях 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії.

Неподалік Лук'янців противник нарощує систему зв'язку, провів заходи логістичного забезпечення, здійснив заклад групи військовослужбовців на позиції 380-го мотострілецького полку 47 танкової дивізії 1-ї танкової армії з метою підготовки до штурмових дій.

У Вовчанську противник провів заходи щодо евакуації санітарних втрат та логістичного забезпечення, посилив штурмові групи 128-ї окремої мотострілецької бригади 44-го армійського корпусу.

У районі населеного пункту Тихе основна увага була приділена здійсненню повітряної розвідки з метою виявлення підрозділів Сил оборони України.

Минулої доби сталося два бойові зіткнення. Російські окупанти завдали одного авіаудару з використанням одного КАБу і завдали 26 ударів дронами-камікадзе. Здійснили 321 обстріл позицій українських захисників.

"Сили оборони України адекватно реагують на дії ворога і продовжують знищувати живу силу, озброєння та військову техніку російських окупантів. Втрати ворога минулої доби склали 62 особи, з них безповоротні – 10, санітарні – 48. Чотири окупанти здалися в полон", - кажуть в ОТУ "Харків".

Там повідомили, що за добу на Харківському напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 59 одиниць озброєння та військової техніки:

Також знищено:

"Сили оборони України контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії російської федерації", - кажуть в ОТУ "Харків".

Последние новости