Затримано екс-керівника "Харківобленерго"

Затримано екс-керівника "Харківобленерго". || Фото: НАБУ

НАБУ та САП затримали двох співорганізаторів злочинної схеми із заволодіння понад 12,5 мільйона гривень та замаху на заволодіння ще 120 мільйонів гривень при закупівлі трансформаторного та вимірювального обладнання АТ "Харківобленерго".

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними відомства, йдеться про в.о. голови правління АТ "Харківобленерго" (2020-2024 рр.) та керівника комерційного підприємства.

"Угода полягала у продажу суспільству заздалегідь обраними компаніями трансформаторів та лічильників за завищеними цінами. Вирішується питання про повідомлення особам про підозру. Деталі пізніше", - повідомили в НАБУ.

В АТ "Харківобленерго" прокоментували повідомлення НАБУ.

"Сьогодні ряд засобів масової інформації та соціальні медіа поширили новину про затримання НАБУ та САП двох осіб, які здійснили закупівлю трансформаторів для АТ "Харківобленерго" за завищеними цінами. Пресслужба АТ "Харківобленерго" повідомляє, що кримінальне провадження у даній справі триває з 2021 року. Протягом всього цього часу АТ "Харківобленерго" було відкритим для співпраці з правоохоронними органами та сприяло слідству для забезпечення об'єктивного з'ясування всіх обставин цієї справи. Наголошуємо, що у повідомленні НАБУ йдеться про колишніх, а не діючих працівників товариства. Зазначимо, що власником контрольного пакету акцій АТ "Харківобленерго" є АТ "Українські розподільні мережі", яке набуло прав акціонера компанії з 30 жовтня 2023 року. В квітні 2024 року відбулася зміна керівника виконавчого органу АТ "Харківобленерго"", - йдеться в повідомленні "Харківобленерго".

 

 

Последние новости