Під Харковом розбито колону російських танків — НГУ "Хартія"

Під Харковом розбито колону російських танків — НГУ "Хартія". || Фото: НГУ "Хартія"

У бригаді "Хартія" повідомили про російський штурм у напрямку Пильно – Липці та Пильно – Глибоке під Харковом.

За даними військових, знищено та пошкоджено п'ять танків, знешкоджено чотири десятки окупантів.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"13 серпня о 6 ранку противник зробив спроби провести штурмові дії позиції 13 бригади НГУ "Хартія" у напрямку Пильно-Липці та Пильно-Глибоке. Хартійці вчасно виявили і впевнено відбили штурм, завдавши противнику важкі втрати", - йдеться у повідомленні.

За даними військових, танкова атака противника складалася з двох колон по шість танків, обшитих масивним захистом від FPV. Кожен танк перевозив десант із 8-10 піхотинців. Перша колона із шести танків рушила на позиції 13-ї бригади НГУ "Хартія".

"Окупантам не вдалося дійти до переднього краю нашої оборони. Бійці бригади завдали потужної вогневої поразки всіма засобами, зупинили і розбили колону. В результаті впевнених і рішучих дій військовослужбовців "Хартії" та якісного управління боєм 4 танки з колони противника знищено, ще один танк пошкоджено. Частина танків була знищена операторами FPV бригади "Хартія. Бійці бригади вдячні всім, хто долучається до зборів, зокрема до чинного найбільшого збору на арсенал дронів, комплектуючих, підсилювачів сигналу на 40 000 000 гривень.", – кажуть у бригаді.

Друга колона у складі 6 танків пішла у напрямку Глибоке. Там їх зустріли підрозділи 92-ї бригади.

"Підрозділи 13-ї бригади НГУ "Хартія" поступово вибивають супротивника на Харківському напрямку та рухаються на північні кордони", - йдеться у повідомленні.

Последние новости