У Куп'янській громаді збільшили тривалість комендантської години

У Куп'янській громаді збільшили тривалість комендантської години. || Фото: ArmyInform

У населених пунктах Куп'янської міської територіальної громади з сьогоднішнього дня, 12 серпня, змінився час комендантської години.

Відповідне розпорядження №2 від 9 серпня 2024 року підписав начальник Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ввести з 12.08.2024 до окремого розпорядження комендантську годину шляхом заборони перебування громадян з 17.00 поточної доби до 9.00 наступної доби на вулицях та інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток та посвідчень, а також руху транспортних засобів, з дотриманням спеціального режиму світломаскування: місто Куп'янськ, селище Ківшарівка, селище Куп'янськ-Вузлове", - йдеться у розпорядженні.

Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів України від 8 липня 2020 року затверджено Порядок здійснення заходів під час запровадження комендантської години та встановлення спеціального режиму світломаскування в окремих місцевостях, де введено військовий стан. Цим порядком визначено, що для здійснення порядку під час комендантської години залучається комендантський патруль, який може складатися з органів Держспецтрансслужби, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Національної поліції, СБУ, ДФС, ДМС, ДСНС, військових командувань, з'єднань, військових частин. та інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

Під час здійснення патрулювання комендантський патруль має право:

Особа, яка порушила режим встановленої комендантської години, може бути затримана та притягнута до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Крім того, за невиконання вимог законного розпорядження чи вимоги патруля порушнику загрожує штраф, громадські чи виправні роботи чи адміністративний арешт на 15 діб (стаття 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

"У разі навмисного опору з боку затриманого виконати законні вимоги комендантського патруля до такої особи може бути застосована фізична сила або вогнепальна зброя", - попереджають у Куп'янській міській військовій адміністрації.

 

Последние новости