У Харкові та області – близько 40 випадків підпалів автомобілів військових

У Харкові та області – близько 40 випадків підпалів автомобілів військових. || Фото: поліція Харківської області

У Харкові та області зафіксовано близько 40 випадків підпалів автомобілів військових. Поліція встановила особи всіх паліїв. Це переважно молодь віком від 12 до 18 років.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі "Єдиних новин".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією Синєгубова, палії через Telegram-канали отримують повідомлення від спецслужб РФ. Ті пропонують за винагороду підпалити той чи інший об'єкт. За це обіцяють від 20 до 40 тисяч гривень.

"Звертаюся до батьків з проханням приділяти більше уваги дітям під час їхнього перебування в соцмережах, щоб вони не ставали заручниками подібних злочинів та ворожої пропаганди.

У поліції розповіли про одного із затриманих. У месенджері 18-річний хлопець погодився на пропозицію незнайомця за гроші спалити автомобіль ЗСУ. Повідомлення про пожежу надійшло до поліції 26 липня: невідомий підпалив машину Range Rover, яка належить військовому. Слідчо-оперативна група поліції знайшла неподалік пляшку із залишками запальної суміші.

Протягом доби оперативники встановили особу зловмисника та його місцезнаходження. Ним виявився 18-річний мешканець Харківської області. Хлопець у месенджері познайомився з невідомим, який запропонував "підробіток" - за 40 тисяч гривень підпалити автомобіль військового та надав інформацію про автомобіль.

Юнак погодився, і ввечері 25 липня приїхав на залізничний вокзал Харкова, де знаходився автомобіль. Для злочину зловмисник прихопив із собою пляшку бензину, дочекався вечора та підпалив позашляховик. Після цього відправив "роботодавцю" відео пожежі.

Розпорядитися грішми зловмисник не встиг – поліцейські затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі відділу поліції №2 ХРУП №3 за процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури міста Харків повідомили порушника про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення чи ушкодження майна, вчинене шляхом підпалу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

Последние новости