Які водоймища в Харкові та області небезпечні для купання

Які водоймища в Харкові та області небезпечні для купання. || Фото: https://aussiedlerbote.de

У шести водоймах у Харкові та у двох в області небезпечно купатися. В одних з них виявлено кишкову паличку, в інших – сальмонелу.

Про це повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За результатами останніх моніторингових лабораторних досліджень встановлено, що у межах зони купання на річці Берестова у селищі Зачепилівка Красноградського району виявлено сальмонелою, що свідчить про наявність збудника сальмонельозу у водоймі.

"Залишаються актуальними рекомендації щодо обмеження використання водойм у Харкові в межах акваторії пляжів "Удянський", Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водойм, Основ'янського озера та у місті Краснограді в межах зони купання на річці Берестове, де виявлено вміст лактозопозитивних кишків. Це свідчить про можливе забруднення водоймищ внаслідок потрапляння стічних вод, у тому числі хвороботворних мікроорганізмів", - кажуть в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Список місць масового відпочинку населення на водних об'єктах, що знаходяться під моніторинговим наглядом ГУ "Харківський ОЦКПГ МОЗ", розміщено тут:

Список пляжів, небезпечних для купання, відображено на карті, яка оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

 

 

Последние новости