Подружжя з Харкова знімається в роликах російських пропагандистів

Подружжя з Харкова знімається у роликах російських пропагандистів. || Фото: Харківська обласна прокуратура

Подружжю акторів із Харкова, які знімаються у роликах розпропагандистів, повідомили про підозру у виправданні збройної агресії проти України.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіли в Харківській обласній прокуратурі, підозрювані — подружжя акторів, які багато років грали на харківській театральній сцені. Вони брали участь у спектаклях навіть під час повномасштабного вторгнення Росії до України. Весною 2023 року вони виїхали на територію держави-агресорки і з того часу підігрують російській пропаганді, спотворюючи образ українців. Поки що чоловік і жінка позиціонують себе як актори російського театру.

За даними слідства, подружжя зіграло у відеоролику для російського пропагандистського проекту, головною метою якого є висміювання українців. У кадрі актори з'являються нібито в традиційному українському одязі, а під час однієї зі сцен виконавець чоловічої ролі одягнув форму нацистської Німеччини.

В інтерв'ю актори говорили, що коли перетнули кордон Росії, відразу відчули себе "вільними людьми". Вони наголосили, що в Україні їм було морально складно перебувати через "прояви нацизму".

"Підозрювані активно ведуть свої профілі в соцмережах, у тому числі забороненої в Україні Вконтакті, де регулярно постять повідомлення на підтримку дій Росії. Російських військових вони називають "нашими хлопцями", які "приносять жертву на благо Росії", а також поширюють тези кремлівських пропагандистів. Наразі підозрювані проживають на території Росії та ховаються від українських правоохоронців, вирішується питання про оголошення їх у розшук", - розповіли у прокуратурі.

47-річному чоловікові та його 43-річній дружині повідомлено про підозру за фактами виготовлення та розповсюдження матеріалів, у яких міститься виправдання збройної агресії РФ проти України, з використанням засобів масової інформації, у тому числі за попередньою змовою групою осіб та повторно (ч. 3 ст.436-2 та ч. 2 ст.

За даними СБУ, акторам загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Досудове розслідування та оперативний супровід - Управління СБУ у Харківській області.

 

Последние новости