Працювала за ідею: медпрацівник під Харковом виявилася російським інформатором

Працювала за ідею: медпрацівник під Харковом виявився російським інформатором || Фото: СБУ

У Харківській області викрито інформаторку, яка "зливала" ворогові дані про місцезнаходження українських військових. Посібницею ворога виявилася 36-річна лаборантка з поліклініки у передмісті обласного центру.

Про це повідомили у СБУ Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, маючи прокремлівські погляди, 36-річна мешканка селища Докучаївське Харківського району шукала "виходи" на спецслужби Росії для співпраці у війні проти України. Для цього публікувала закриту інформацію в російських пабликах, які окупанти використовують для збору розвідданих про підрозділи ЗСУ.

Жінка приховано документувала базування сил оборони у населеному пункті, де мешкала. Крім того, вона працює медичним співробітником у поліклініці селища Рогань, тому дорогою на роботу вона вишукувала місця базування ЗСУ та військової техніки.

Насамперед інформаторка фіксувала локації блокпостів та укріпрайонів ЗСУ. Надалі в закритому проросійському чаті вона писала всю зібрану інформацію, яка була потрібна ворогові для завдання прицільних ударів. Враховуючи, що вказані населені пункти розташовані неподалік Харкова, атаки з РФ послабили б оборону та захист обласного центру.

"Мешканка Харківщини "працювала за ідею": гроші від Росії вона не отримувала", - кажуть в обласній прокуратурі.

Правоохоронці викрили жінку. Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці вилучено мобільний телефон на місці злочину.

Жінці повідомили про підозру у несанкціонованому розповсюдженні інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинених в умовах військового стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід - Управління СБУ у Харківській області.

[read_more_vg id="1264580"]

Последние новости