Чиновницю Харківської міськради підозрюють у вимаганні хабара

Чиновницю Харківської міськради підозрюють у вимаганні хабара. || Фото: Харківська обласна прокуратура

Начальник одного з відділів Департаменту житлово-комунального господарства Харківської міської ради підозрюють у хабарництві. За суму $2500 вона пропонувала громадянину вирішити "квартирне питання".

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, у квітні цього року до чиновниці звернувся чоловік із метою заміни наймача у квартирі у Харкові та почав збирати необхідні документи. Під час спілкування чиновниця вирішила вийти за межі законодавчого регулювання та нажитися на довірливому громадянині.

"Вона повідомила чоловікові, що вказане питання вирішити безкоштовно буде неможливо, тому він має надати їй як мінімум 1000 доларів США. Начальник відділу додала, що сума не є остаточною і залежатиме від зібраних ним документів та "додаткових обставин". Згодом чиновниця оголосила суму вже у 2500 доларів США, отриманих від чоловіка 1 липня", - розповіли у прокуратурі.

Чиновницю міської ради викрили правоохоронці.

"Жінці повідомили про підозру за фактом отримання посадовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою посадовою особою на користь того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням службового становища, пов'язаного з вимогою. 3 ст. 368 КК України. Досудове розслідування проводить КС №3 Харківського РУП №1 ГУНП у Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області", - додали в прокуратурі.

Последние новости