Поверталися з дачі: ідентифіковано всю родину харків'ян, яка загинула при наїзді автомобіля на міну

Поверталися з дачі: ідентифіковано всю родину, яка загинула при наїзді автомобіля на міну під Харковом. || Фото: Сергій Болвінов/facebook.com

Поліція встановила особи всіх шести загиблих внаслідок підриву легкового автомобіля на ворожому боєприпасі Харківщини. Серед жертв трагедії – двоє дітей: 5-річний хлопчик та двомісячна дівчинка.

Про це повідомили у поліції Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сім'я харків'ян на автомобілі поверталася з дачі до Харкова. Машина наїхала на протитанкову міну ТМ-62П. Автомобіль вибухнув і спалахнув. Загинули 44 та 53-річні чоловіки, 64-річна жінка, 5-річний хлопчик, двомісячна дівчинка та їхня 25-річна мати.

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Як розповів начальник слідчого управління Сергій Болвінов, чоловік віз у "Жигулях" свою сестру з двома її дорослими дітьми та двома маленькими онуками.

"Водій вирішив скоротити дорогу від садового товариства до міста і недалеко від окружної дороги завернув у ліс. Все сталося неподалік Циркунів, біля міського цвинтаря. Автомобіль підірвався на ворожій, попередньо протитанковій російській міні ТМ-62П і спалахнув. Вибух був такої сили, що людей розкидало з автомобіля в різні боки. Тіло старшого хлопчика сильно обгоріло, його дядька довелося збирати по фрагментах", - розповів Болвінов.

Двомісячну дівчинку знайшли за п'ятнадцять метрів від матері, куди дитину відкинуло вибуховою хвилею.

Пошуки тривали вчора, першими йшли вибухотехніки – перевіряли територію.

"Це страшна трагедія, загинули одразу шестеро людей з однієї родини, втрачено життя дітей. На деокупованих територіях області, всюди, куди заходили росіяни, залишилися такі смертельні "подарунки". Їздити і гуляти лісосмугами, ґрунтовими дорогами вкрай небезпечно. Тому закликаю - турбуйтеся про свою безпеку, відмовтеся від прогулянок у лісі, використовуйте лише перевірені великі асфальтовані дороги на цих окупованих територіях”, - каже Болвінов.

У ДСНС зараз перевіряють, чи сапери перевіряли цю дорогу раніше.

"Ми розбираємося, чи раніше сапери обстежували цю дорогу на наявність вибухонебезпечних предметів. 7 липня вночі вибухотехніки Нацполіції і піротехніки ДСНС на місці події шукали, чи немає поряд інших вибухонебезпечних предметів. Є певні напрацювання. Зараз ця дорога закрита для проїзду", - сказав Суспільному начальник управління ДСНС Харківщини Артем Астахов.

Последние новости