Неонатальна допомога: до яких лікарень Харкова та області можна звернутися безкоштовно

Неонатальна допомога: до яких лікарень Харкова та області можна звернутися безкоштовно. || Фото: 5 канал

Високоспеціалізована допомога дітям, народженим хворими або передчасно, надається безкоштовно у рамках Програми медичних гарантій. За лікування медзакладами оплачує Національна служба здоров'я України.

Про це повідомила прес-служба НСЗП.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

“Передчасно народженими вважаються діти, які народжуються до 37 тижнів вагітності. Через підвищений ризик розвитку ускладнень з диханням, з формуванням нервової системи та інших важливих функцій організму такі діти потребують особливого догляду в умовах стаціонару. Його здатний забезпечити лише висококваліфікований медичний персонал у лікарні, який має відповідне обладнання для виходжування таких немовлят. У Харківській області 4 установи мають договір із НСЗУ на надання допомоги щодо пакету "Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках", - розповіла директор Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України Вікторія Мілютіна.

Тариф у 2024 році становить 8735 гривень, а до нього використовуються відповідні коефіцієнти. Наприклад, при лікуванні одного новонародженого, маса якого при народженні становить 1000 - 1499 грамів, і який потребує або вентиляції легень більше 4 діб, або суттєвих хірургічних втручань, медичний заклад отримає майже 195 тисяч гривень. За лікування немовляти з масою при народженні 750 – 999 грамів – майже 422 тисячі гривень, з масою менше 750 грамів – понад 551 тисячі гривень.

У Харківській області договір з НСЗУ на надання неонатальної допомоги уклали:

Список безоплатних послуг для передчасно народжених немовлят:

Більше про безкоштовні медичні послуги – в електронному посібнику "Гід за Програмою медичних гарантій для пацієнта 2024 року". Завантажити посібник можна за посиланням.

Знайти медичний заклад, законтрактований з НСЗУ на надання медичної допомоги немовлятам, можна на дашборді НСЗУ на карті місць надання послуг за договорами з деталізацією за групами послуг. Необхідно вибрати область (Харківська) та групу послуг (Медична допомога немовлятам у складних неонатальних випадках).

Адреса та контакти найближчих медустанов можна також дізнатися у оператора контакт-центру за номером:

Довідка Vgorode. Неонатальну допомогу в Харківській області з початку 2024 року надали 311 немовлятам, всього в Україні її отримали 9215 новонароджених.

Последние новости