Росія переміщає на кордон із Харківською областю нові підрозділи — ЗМІ

Росія переміщає на кордон із Харківською областю нові підрозділи – ЗМІ. || Фото: Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямі російська окупаційна армія протягом останніх тижнів зазнала втрат, тож для підтримки штурмів переміщує на кордон з Україною нові підрозділи, зокрема мотострілецькі.

Про це повідомив представник Національної гвардії Руслан Музичук.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, ворог намагається продовжувати наступ у напрямку Липців, щоб витіснити підрозділи Сил оборони з позицій. Веде наступальні дії за напрямками населених пунктів Глибоке та Лук'янці.

"Втрати противника протягом цих тижнів змушують його переміщати до цього району підрозділи для поповнення та підтримки спроб наступальних дій, а також для утримання ділянок, що займаються", - розповів він.

Для підтримки штурмів російські війська переміщують у районі кордона з Україною підрозділи, зокрема мотострілецькі. Водночас, Сили оборони не дають ворогові просуватися, ведуть ефективну оборону, іноді контратакують.

Для розвідки місцевості в Харківській області окупанти використовують безпілотники ZALA, "Орлан" та поєднують із БпЛА типу "Ланцет". За добу нацгвардійці збили 39 ворожих дронів, за тиждень понад 100.

[telegram post="ngu_war_for_peace/18277" desc=""]

 

 

Последние новости