Американський філантроп допоможе відновити зруйновану обстрілами друкарню "Фактор-Друк"

Американський філантроп допоможе відновити зруйновану обстрілами друкарню "Фактор-Друк". || Фото: ХОВА

Фонд Говарда Баффета The Howard G. Buffett Foundation профінансує відновлення друкарні "Фактор-Друк", зруйнованої російським ракетним ударом 23 травня.

Про це повідомила міністр економіки Юлія Свириденко під час виступу на Книжковому арсеналі, розповіли у компанії "Фактор-Друк".

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, російські війська вдарили по одній із найбільших в Україні друкарень, де друкувалися книги, газети, журнали. На момент обстрілу там працювало понад 50 людей. Загинуло семеро людей і постраждали 16.

За словами Свириденка, американський філантроп допоможе друкарні сплатити за все необхідне обладнання, він уже налагодив роботу з президентом групи компаній "Фактор" Сергієм Політучим.

За сприятливих умов, за словами Політучого, друкарню планують відновити за чотири-п'ять місяців.

Крім того, за словами Свириденка, видавцям доступні урядові програми. Зокрема, видавництва та друкарні матимуть змогу отримати грант до 8 мільйонів гривень на закупівлю обладнання чи інші потреби. Податись на участь у грантових програмах можна через портал Дія.

Наслідки російського удару по друкарні видавництва Vivat у Харкові відчують усю галузь книговидавництва, говорив Політучий. Через руйнування цієї друкарні сукупна потужність книговидавництва країни може зменшитися "щонайменше на 30-40%".

Внаслідок удару по друкарні "Фактор-Друк" згоріли 50 000 книг, повідомив президент Володимир Зеленський.

Спалені книги Фактор-Друк привезли до Києва на XII міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", який триватиме до 2 червня включно у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал".

Довідка Vgorode. "Фактор-Друк" – найбільший в Україні та один із найбільших у Європі поліграфічний комплекс повного циклу з виготовлення газетно-журнальної та книжкової продукції. Потенціал виробничих потужностей підприємства дозволяє випускати близько 50 мільйонів книг у твердій та м'якій обкладинках, 100 мільйонів журналів та 300 мільйонів газет на рік. Друкарня входить до однієї групи з видавництвом Vivat. Однак також виробляла книги для інших видавництв: "Ранок", "КСД", "Зелений Пес", Bookchef, "Видавництво Старого Лева", "АССА", "Свічадо" тощо.

Говард Баффет – американський мільярдер та філантроп, середній син успішного інвестора світу та власника статку в $107 млрд Уоррена Баффета. Говард Баффет є найбільшим приватним донором України: з початку війни та станом на березень 2023 року його фонд The ​​Howard G. Buffett Foundation надав допомоги українцям більш ніж на $196 млн.

 

 

 

Последние новости