Відразу 15 ракет: внаслідок обстрілу друкарні у Харкові є загиблі та поранені

Внаслідок обстрілу друкарні у Харкові є загиблі та поранені. || Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Вранці 23 травня російські війська обстріляли Харків та Люботин, випустивши по них одразу 15 ракет. Є вбиті та постраждалі.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На даний момент відомо про сімох загиблих та 17 постраждалих внаслідок обстрілу Харкова. Потраплення зафіксовано у Холодногірському та Основ'янському районах. Під обстріл потрапила друкарня. На момент ворожих ударів там працювало близько 50 осіб.

Серед загиблих п'ять жінок, один чоловік, дані ще однієї особи встановлюються. Буде проведено додаткові експертизи.

"Всі – цивільні, усі – працівники відомого підприємства, де друкували журнали, газети та іншу поліграфію", – сказав Синєгубов.

В ефірі національного телемарафону мер Ігор Терехов повідомив, що за попередньою інформацією ворог атакував балістичними ракетами. В результаті було пошкоджено друкарню, один із підрозділів комунального підприємства та об'єкти транспортної інфраструктури.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, це був найпотужніший обстріл міста за останній час.
Внаслідок влучання ракет у цивільне підприємство в Основ’янському районі загинули сім громадян, 17 отримали травми.

"Жодного військового об’єкта, жодного військового тут немає. Тут цивільний об’єкт – друкарня, яка працювала, видавала книжки. В приміщення друкарні влучило дві ракети, одна влучила поруч", - розповів Тимошко.

У місті Люботин зафіксовані влучання ракет у парковій зоні та неподалік вокзалу. Пошкоджена газова труба, вікна в прилеглих будинках, цивільні транспортні засоби. По допомогу до медичних закладів звернулося десять громадян, які отримали уламкові поранення, а також гостру реакцію на стрес.

Внаслідок влучання ракет по цивільній інфраструктурі у Холодногірському районі ніхто з громадян не постраждав.

"Російські терористи користуються тим, що Україна досі позбавлена достатнього захисту ППО та надійної можливості знищувати пускові установки терористів саме там, де вони розташовані – поблизу наших кордонів. І це слабкість – не наша слабкість, а світу, що вже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони цього заслуговують. Терор усюди має програвати – у будь-яких континентах. кожному, хто нам допомагає. Але потрібно більше рішучості. І саме від лідерів світу", - прокоментував обстріл Харкова президент Володимир Зеленський.

 

 

 

 

 

 

Последние новости