Евакуйовані з Харківської області можуть розраховувати на виплати як ВПО — Мінреінтеграції

Евакуйовані із Харківської області можуть розраховувати на виплати як ВПО — Мінреінтеграції. || Фото: novoeizdanie.com

Люди, які повторно евакуюються з небезпечних регіонів Харківщини, мають право на виплати внутрішньо переміщеним особам.

Про це в ефірі Суспільного повідомила віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомляє прес-служба Міністерства.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У рамках обов'язкової евакуації з Вовчанська та Липців люди, які повторно виїхали, мають право на виплати для внутрішньо переміщених осіб", - сказала віце-прем'єр-міністр.

Йдеться про тих громадян, які включені до списків евакуйованих, які складають місцеву владу.

Для включення до цього списку особи, які самостійно виїхали з населених пунктів Харківської області, де оголошено обов'язкову евакуацію, можуть звертатися до Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА за телефоном гарячої лінії:

Для відновлення статусу внутрішньо переміщеної особи необхідно звернутися до ЦНАП або управління соціального захисту населення у приймаючих громадах.

Нагадаємо, що державна грошова допомога для ВПО виплачується у розмірі 2000 гривень на місяць для дорослих, 3000 гривень – на дітей та осіб з інвалідністю. Така допомога призначається на 6 місяців.

Також нагадаємо, що у Харківській області працює цілодобова «гаряча лінія» з питань евакуації. Канал зв'язку працює при благодійній організації «Координаційний гуманітарний центр». Охочі евакуюватися з територій, наближених до лінії фронту, можуть цілодобово телефонувати за номером:

Дзвінки безкоштовні.

Последние новости