Національне мультипредметне тестування 2024 року: як і де проходитиме в Харківській області

Національне мультипредметне тестування 2024 року: як і де проходитиме в Харківській області. || Фото: osvita.ua

В 11 населених пунктах Харківської області створено 49 тимчасових екзаменаційних центрів, де цього року проходитиме національне мультипредметне тестування (НМТ). Вони працюють на базі захисних споруд цивільного захисту установ загальної середньої освіти, вищої освіти, метрошколи та підземної школи.

Про це повідомили директор Департаменту науки та освіти ХОВА Ольга Беспалова.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, всі тимчасові екзаменаційні центри (ТЕЦ) обладнані комп'ютерною технікою, підключеною до мережі Інтернет, забезпечені джерелами резервного живлення та системами Starlink. У місцях проведення тестувань чергуватимуть правоохоронні служби та медичні працівники.

НМТ цього року відбувається з 14 травня до 25 червня і вкладеться в один день.

Тестування триватиме 240 хвилин. Два предмети (українська мова та математика) – до перерви, ще два (історія України та предмет на вибір) – після нього. Для виконання завдань кожного предметного тесту орієнтовно відведено по 60 хвилин. Учасники зможуть самостійно розподіляти свій час у межах першого та другого блоків. Після першого блоку буде оголошено перерву, яка триває 20 хвилин.

"Учасники НМТ у Харківській області віддали перевагу іноземній мові – 5586 осіб (43,3%). Інші виявили бажання здавати четвертим предметом біологію – 2804 осіб (21,9%), географію – 2009 осіб (16,4%), українську літературу – 1777 осіб (13,9%), фізику – 434 особи (3,4%), хімію – 137 осіб (1,1%)", – розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Допуск учасників до ТЕЦ розпочнеться за 30 хвилин та припиниться за 10 хвилин до початку. При вході до ТЕЦ учасник має пред'явити паспорт, а також роздрукований сертифікат та запрошення. Ті учасники, які з якихось причин запізняться або при вході до ТЕЦ не пред'являть відповідні документи, допущені до участі у НМТ не будуть, попередив директор Харківського регіонального центру оцінки якості освіти.

Як і минулого року, з 11 по 19 липня буде організовано додаткові сесії НМТ для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основному тестуванні. Реєстрація на додаткову сесію тривала з 10 до 15 травня. Дізнатися про дату, час та місце її проведення учасники зможуть 8 липня.

Інформація про результати основних сесій НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщена у персональних кабінетах учасників 2 липня, додаткових – 26 липня.

За даними ХОВА, цього року у Харківській області на НМТ зареєструвалося 12 837 осіб, що на 845 – більше у порівнянні з 2023 роком.

 

Последние новости