РФ завдала ракетного удару по центру Харкова: серед постраждалих знову журналісти (відео)

РФ завдала ракетного удару по центру Харкова: серед постраждалих знову журналісти. || Фото: ДСНС

Близько 22:30 10 січня росіяни завдали удару по Київському району Харкова. Попередньо – з ракетно-зенітних комплексів С-300. Пошкоджено будівлю готелю на вулиці Шевченка, де на момент удару перебували понад 30 цивільних осіб. Є постраждалі.

Відомо про 13 постраждалих. Як повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, серед них них 4 – чоловіки віком від 31 до 38 років, 7 – жінок віком від 23 до 71 року.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дев'ятьох постраждалих доправили до медзакладів. Один із постраждалих – 35-річний чоловік – перебуває у тяжкому стані, 8 пацієнтів – у середньому та легкому, двом – надали допомогу на місці.

Також сталося загоряння кількох автомобілів.

На місці ворожого удару продовжують працювати екстрені служби. Інформація оновлюється.

Міський голова Ігор Терехов повідомив, що попередньо дві ракети вдарили по готелі в центрі Харкова. Серед постраждалих – турецькі журналісти. Зокрема, за даними поліції, один з них - журналіст Anadolu. 

У прокуратурі уточнили, що постраждали два турецькі журналісти - жінка (громадянка Туреччини) та чоловік (громадянин Грузії). Також серед постраждалих – 8 осіб персоналу. Одна ракета потрапила до будівлі готелю, друга - за кілька метрів від нього.

Окрім готелю пошкоджено житлові будинки – один комунальний, один приватний, автосалон, виробниче підприємство.

"Людей, які цього потребували, розселили в інших місцях. Зараз працівники ДСНС розбирають завали, а комунальники вже прибирають вулицю від наслідків прильотів", - сказав Терехов.

За словами начальника Нацполіції в Харківській області Володимира Тимошка, Росія цілеспрямовано била готелем – на місці виявлено вирву глибиною 4 метри. Також російська ракета зруйнувала ще одну будівлю поряд.

На його думку, ціллю росіян були саме іноземні журналісти, які висвітлюють події, пов’язані з військовою агресією росії проти України.

"Продовжуються обстріли у прикордонних та прифронтових районах. Населені пункти Куп'янського, Чугуївського районів отримали значні руйнування. Пошкоджено приватні домоволодіння, господарські будівлі, автомобілі. У селі Ольховатка зруйновано ліцей, житлові будинки, загинула жінка. З РСЗВ орки обстріляли Борову, пошкоджені складські приміщення, внаслідок обстрілу утворилася вирва. У Вовчанську у полі пошкоджено електропроводи. Вовчанськ був знеструмлений. Всі ці злочини військових Російської Федерації задокументували поліцейські Харківщини", - повідомив Тимошко.

За порушення російськими військовослужбовцями законів та звичаїв війни за добу слідчі відкрили 16 кримінальних проваджень. З початку повномасштабного вторгнення до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли відомості про майже 17 910 злочинів, пов'язаних із військовою агресією РФ.

 

 

 

 

Последние новости