У мерії показали, як триває будівництво підземної школи у Харкові (фото, відео)

У мерії показали, як триває будівництво підземної школи у Харкові. || Фото: Харківська міськрада

У Харківській міськраді показали, як триває будівництво першої підземної школи в Індустріальному районі. За словами мера Харкова Ігоря Терехова, на графік робіт не вплинули ні ворожі обстріли міста, ні морози, ні негода.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Сьогодні вже змонтовано всі бетонні конструкції, зараз робота акцентована на гідро- та теплоізоляції, проведенні систем каналізації, водопроводу та встановлення вентиляції.

Підрядники обіцяють тримати заданий темп, щоб уже з березня ми змогли навчити тут наших дітей та розпочати зведення наступної такої школи в одному із центральних районів міста", - кажуть у мерії.

Школа будується коштом міського бюджету. За словами Ігоря Терехова, її будівництво коштуватиме 56-58 мільйонів гривень.

Директор Департаменту освіти і науки Ольга Деменко пояснила, що Індустріальний район як локація для підземної школи обрано не випадково. Цей район, як і Північна Салтівка, зазнали найбільшого обстрілу з початку війни. Однак при організації дітей у метро вдалося виділити лише одне приміщення на станції метро "ХТЗ". У той же час дитячих освітніх закладів у районі багато, надійними укриттями вони не забезпечені, а потреба у офлайн навчанні велика. Так. тільки поблизу майбутньої підземної школи знаходяться відразу чотири школи: №88, 80, 119, 113, а також дитячі садочки.

Окрім того, за її словами, тут змогли знайти вільну територію під забудову.

Деменко також повідомила, що вже визначились із місцем будівництва наступної підземної школи.

Нагадаємо, восени 2023 року в Харкові розпочали будівництво першої в Україні підземної школи. У ній планується навчати у дві зміни 900 школярів.

Також під Харковом, у Коротичі Пісочинської громади будують школу під землею. За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, вона здатна одночасно вмістити близько 500 осіб – учнів та педагогів місцевої загальноосвітньої школи. Також під час тривог у ній зможуть сховатися люди із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів.

Наразі частина дітей у Харкові займається онлайн, частина – у так званій метрошколі – в обладнаних на п'яти станціях харківської підземки класах. Також у січні у метро відкрили і дитячий садок для малюків старшої групи.

Читайте також: Володимир Зеленський відвідав метрошколу у Харкові

 

 

Последние новости