22 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня

22 прильоти, є поранені та загиблі: що відомо про обстріл Харкова 29 грудня. ||

Вночі 29 грудня РФ влаштувала масований обстріл України. Під ударом опинились Харків, Запоріжжя, Одеса, Київ, Дніпро, Львів. У Харкові було зафіксовано 22 "прильоти". Серед постраждалих об'єктів – медустанова, школа, житлові будинки, "Нова пошта", підприємство. Є загиблий та поранені.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"На жаль, обстріли почалися о 5 ранку і тривали до 8 години ранку. На цей час ми нарахували 22 обстріли, 22 прильоти по різних районах міста Харкова. На жаль, постраждали цивільні об'єкти: я маю на увазі, що постраждала лікарня, поліклініка, крім цього, постраждала школа, постраждали житлові будинки, відділення "Нової пошти" та виробниче підприємство міста Харкова.

Попередньо обстріл вівся по Київському та Холодногірському районам ракетами С-300 та Х-22.

"Є деякі проблеми з подачею електрики для транспорту, але наші фахівці вже працюють над відновленням електропостачання. Поки що задіяли тролейбуси на автономному ході", - уточнив Терехов.

Як повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов, загинуло 3 особи, 13 поранено. Усі троє загиблих – чоловіки. Один із загиблих - 60-річний пенсіонер, працював слюсарем. Ще одному загиблому був 41 рік, він був також слюсарем, у чоловіка залишилася дружина та двоє дітей. Також під час атаки загинув 30-річний начальник дільниці ремонту електроприладів одного із підприємств.

Одинадцять постраждалих перебувають у лікарнях, двом харків'янам надали допомогу на місці. 3 поранених – у вкрай тяжкому стані, лікарі борються за їхнє життя. 8 постраждалих у середній тяжкості.

"В результаті двох хвиль ворожих ударів зафіксовано руйнування та пошкодження складських та виробничих будівель, транспортного депо, підприємства. В одній із медустанов вибуховою хвилею пошкоджено дах та вікна. Поряд знайдено уламки російської ракети. Під час ворожих обстрілів також було пошкоджено автомобіль швидкої допомоги", - розповів Синєгубов.

Керівник поліції в Харківській області Володимир Тимошко уточнив, що медустанова, що постраждала, знаходиться в Київському районі. Також у Київському районі через ворожі обстріли були пошкоджені 13 житлових будинків.

За інформацією прес-секретаря Повітряних Сил Юрія Ігната, сьогодні Росія запускала все, окрім "Калібрів".

"Окупанти використовували "Кинджали", балістику, С-300, крилаті ракети, БПЛА, Х-22 або Х-32. Близько 18 стратегічних бомбардувальників запускали Х-101/Х-505."

 

Последние новости