Дочка харків'янина-колаборанта теж піде під суд

Дочка харків'янина-колаборанта також піде під суд. || Фото: Інтент

34-річну жінку судитимуть за звинуваченням у колабораціонізмі, скоєною за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Її батькові – колишньому арт-директору одного із харківських телеканалів уже дали 10 років.

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що колишній художник-постановник одного з харківських телеканалів виготовляв у себе вдома листівки із зображенням символу латинської літери «Z» та російського прапора. Виготовлені макети листівок він надсилав доньці, яка проживає в Москві. За даними слідства, його дочка зверталася до вищого російського політичного керівництва та пропонувала «творіння» свого батька для поширення серед особового складу СРСР та незаконних збройних формувань «ЛНР», «ДНР», щоб підтримати їхній «бойовий дух».

Наприкінці травня минулого року жінка отримала згоду від міністерства оборони Росії на використання на безоплатній основі зазначених листівок у рамках «інформаційно-роз'яснювальної та військово-патріотичної роботи з особовим складом Збройних Сил РФ».

Наприкінці грудня 2022 року суд визнав винним батька обвинуваченою за фактом провадження за попередньою змовою групою осіб інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованою на її підтримку (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст.111-1 КК України, та призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення.

Жінку судитимуть заочно у Чугуївському міському суді Харківської області.

Последние новости