"Витримає влучення С-300": під Харковом будують підземне укриття для школи (відео)

Під Харковом будують підземне укриття для школи. || Фото: ХОВА

У Коротичі Пісочинської громади будують школу під землею, де матимуть змогу навчатися діти.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Створюємо на Харківщині безпечне освітнє середовище. Захисне будівництво в Коротичі здатне одночасно вмістити близько 500 осіб, що відповідає кількості учнів та педагогів, які перебувають у місцевій загальноосвітній школі. Крім того, під час тривог це укриття буде здатне вмістити людей із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів», – розповів начальник ХОВА.

Вартість робіт на об'єкті складає 99,1 мільйона гривень. Загалом державна субвенція на облаштування укриттів для Харківщини становить 224,6 мільйона гривень. За ці кошти передбачено охопити 31 об'єкт: будівництво, капітальні ремонти та розробку проектно-кошторисних документацій.

«Укриття у Коротичі матиме кілька приміщень, санітарні кімнати, три виходи, буде оснащено автономним джерелом електроенергії та здатне витримати пряме влучення ракети С-300», – уточнив Олег Синегубов.

Крім того, поряд із будівництвом споруди цивільного захисту капітально ремонтують навчальний заклад. Зокрема, посилюють несучі конструкції фундаментів та стін, замінюють аварійну покрівлю.

 

Последние новости