Поліцейському, який збив на смерть дитину під Харковом, оголошено про підозру

Поліцейському, який збив на смерть дитину під Харковом, оголошено про підозру. || Фото: ГБР

Повідомлено про підозру поліцейському, який у передмісті Харкова збив на смерть 15-річну дівчинку. Підозрюваного вже звільнили з органів правопорядку.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

ДТП сталося 2 серпня близько 19.20 на трасі "Київ-Харків-Довжанський". Позашляховик збив 15-річну дівчину на пішохідному переході біля зупинки громадського транспорту "Рай-Оленівка" на Харківщині. Від отриманих травм дитина загинула на місці.

За кермом був поліцейський. Він керував службовим автомобілем.

Експертиза показала, що водій не був під впливом алкоголю.

"Згідно з висновком судової автотехнічної експертизи, яка тривала близько трьох місяців, у зазначеній дорожньо-транспортній ситуації дії водія автомобіля не відповідали вимогам п.п. 12.3, 18.1 ПДР України та перебували, з технічного погляду, у причинному зв'язку з виникненням ДТП", – повідомили у прокуратурі.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, колишній правоохоронець працював у Києві і того вечора їхав до столиці. Близько 19.20 поблизу зупинки громадського транспорту "Рай-Оленівка" 15-річна дівчина переходила нерегульований пішохідний перехід з велосипедом у руках. Поліцейський, не зменшуючи швидкості, здійснив на неї наїзд. Від отриманих травм потерпіла загинула на місці події.

Наразі підозрюваного звільнено з правоохоронних органів. Йому повідомлено про підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

 

Последние новости