Українцям повідомлятимуть про запити перегляду їхніх персональних даних

Українцям повідомлятимуть про запити перегляду їхніх персональних даних. || Фото: freepik.com

Незабаром українці зможуть бачити у "Дії" сповіщення про перегляди їхніх персональних даних. Це буде фіксуватися через систему "Трембіта".

В уряді ухвалили постанову, що буде визначати новий порядок взаємодії між державними реєстрами у системі «Трембіта» та підключення до неї. Це дасть можливість, у найближчому майбутньому, фіксувати всі перегляди персональних даних українців. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Подібне нововведення забезпечить прозорість роботи з реєстрами та покращить обізнаність громадян. На цей час експерти працюють над технічною реалізацією прийнятих змін.

– Нагадаємо, система «Трембіта» функціонує з 2020 року та дозволяє органам влади отримувати дані з державних реєстрів завдяки побудові електронних взаємодій. Це значно зменшує бюрократію та робить життя українців простішим. Наприклад, саме завдяки «Трембіті» отримують дані з реєстрів, які відображаються у цифрових документах в Дії, – повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації України.

"Трембіта" - це національна система, що об'єднує електронні реєстри органів влади та створює звʼязок між ними. Вона дозволяє національним реєстрам обмінюватися даними та дає громадянам можливість онлайн отримувати більшість державних послуг.

Последние новости