СБУ встановила командира, за наказом якого було знищено ракетою будинок культури у Лозовій

СБУ встановила командира, за наказом якого було знищено ракетою будинок культури у Лозовій - фото: Харківська обласна прокуратура

Служба безпеки України заочно оголосила підозру командиру 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації повітряно-космічних сил ЗС РФ Олегу Тимошину. За версією слідства, саме він віддав наказ вдарити ракетою по будинку культури у Лозовій у травні 2022 року.

Про це повідомили в СБУ.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом слідчі встановили причетність полковника до загибелі 88 людей. Поранення внаслідок наказів Тимошина щодо ракетних ударів дістали 240 людей. 

Окрім удару по будинку культури у Лозовій, Тимошин причетний до таких злочинів:

Для серії повітряних атак використовувалися російські бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3 з крилатими ракетами Х-22 та Х-32.

Слідчі заочно повідомили командиру про підозру за ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Нагадаємо, Vgorode повідомляв, що 20 травня 2022 року внаслідок ракетного удару по будинку культури у Лозовій було поранено 7 людей, зокрема 11-річну дівчинку. Окрім будинку культури, який був відреставрований у 2021 році, було пошкоджено близько 10 багатоповерхівок, що розташовані поруч.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.  

Последние новости