Харківська область замінована набагато сильніше, ніж Київська — ДСНС

Харківську область заміновано набагато сильніше, ніж Київську — ДСНС. || Фото: ДСНС

Окремі звільнені території на Харківщині просто усипані протипіхотними мінами уздовж доріг. На повне очищення та розмінування піде кілька років.

Про це повідомив на брифінгу 21 вересня заступник голови ДСНС України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Роман Прімуш.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Інтенсивність замінування набагато вища, ніж навіть була у Київській області. Дуже поширеним є замінування протипіхотними мінами, тобто деякі території просто всипані протипіхотними мінами вздовж доріг», — повідомив Роман Примуш.

За його інформацією, саме розмінування доріг, а також об'єктів ЖКГ та критичної інфраструктури є зараз пріоритетним для ДСНС. До кінця року розраховують убезпечити близько 4000 км колій.

«Ми із військово-цивільною адміністрацією спільно визначили завдання першочергового розмінування до кінця цього року – це об'єкти житлово-комунального господарства (близько 18), навчальні заклади, заклади охорони здоров'я, це близько 4 тис. кілометрів доріг, які всі були на окупованій території. Ключове завдання, звичайно, дороги національного та регіонального значення, якими відбувається найбільш інтенсивний рух транспорту», – пояснив Примуш.

Загалом в області потребують розмінування близько 12 тисяч квадратних кілометрів доріг. На повне їх очищення, за оцінками фахівців, піде кілька років.

Також піротехніки ДСНС обстежать 32 об'єкти енергопостачання та житловий фонд. Наразі в області працює 129 піротехніків.

«Це значна частина піротехніків, які загалом працюють у країні. Це зведені загони. Ми сподіваємося збільшити до 1 жовтня майже вдвічі кількість піротехніків, які там працюють. Щодня прибувають нові команди, що розвертаються, закріплюється за ними територія», — зазначив заступник голови ДСНС.

Крім того, також задіяно 170 фахівців для розбору завалів та 70 одиниць техніки.

Последние новости