Склали повноваження: голова та секретар Чкалівської громади відмовилися співпрацювати з окупантами

Председатель и секретарь Чкаловской громады отказались сотрудничать с оккупантами. || Фото: Чкаловська громада

У Чугуївському районі голова окупованої Чкалівської громади Віктор Соловйов та секретар селищної ради Костянтин Чернявський тимчасово призупинили повноваження через погрози російських військових.

Окупанти вимагали від голови громади та секретаря перейти на свій бік.

Останны оперативны новини Харкова в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Соловйов та Чернявський здали повноваження 6 травня, розповів представник Центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Нестеренко.

"Дуже велике бажання росіян, щоб місцева влада підтримувала окупантів. Відбувається тиск на наших голів. Приїжджають, забирають до себе їх і починають тиснути, щоб вони перейшли на бік окупантів. Окупанти вимагали від Соловйова та Чернявського визнати, що прийшла російська влада, співпрацювала з окупантами. Ні Соловйов, ні Чернявський цього не робитимуть", - пояснив Суспільному Нестеренку.

Він порекомендував Соловйову та Чернявському тимчасово скласти повноваження, щоб убезпечити їх.

"Вони провели загальні збори громади під українським прапором, запросили всіх людей, оголосили, що здають тимчасово повноваження, щоб не було подальших питань. Що тепер вони звичайні жителі громади, як волонтери працюватимуть і допомагатимуть. Виїхати з селища вони фактично вже не можуть (територія замінована) і не будуть, вони не залишать своїх мешканців, своїх виборців. У громаді велика кількість людей похилого віку, дітей, їх потрібно забезпечувати комунальними послугами, харчуванням", - сказав Нестеренко.

Нестеренко пропонуватиме внести зміни до Закону про місцеве самоврядування.

"У разі, якщо громада окупована, місцева влада має бути автоматично відсторонена від влади на час окупації. Там військова районна адміністрація має брати на себе управління", - сказав Нестеренко.

Последние новости