З ремонтом та меблями: Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців

Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців. || Фото: zaxid.net

В Україні планують тимчасово надавати квартири внутрішнім переселенцям. Житло будуть викупати у забудовників та будувати з нуля.

Про це 27 квітня на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. За його словами, є завдання створити базу даних потреб усіх населених пунктів України та розробити концепцію для них з урахуванням потреб громад.

Також Кирило Тимошенко повідомив, що час війни кількість внутрішньо переміщених осіб склала більше 2 міліонів людей і на сьогодні держава має надати майже 600 000 квартир для забезпечення переселенців житлом. Зважаючи на масштаб потреб, було обрано підхід будівництва з нуля, а також викупу готових квартир у забудовників.

До кінця 2022 року планують надати 53 000 та побудувати 30 000 квартир. Готові квартири для переселенців мають бути з ремонтом та меблями.

"Ці квартири будуть у власності держави, і як тільки буде відбудовано житло людей, які в них проживають, вони будуть повертатися до держави і надаватися далі вже тим людям, які були в чергах в Україні. Домівки у нас на 3-5 поверхів, 50 000 квадратних метрів на комплекс. Плануємо будувати в 15 областях та Києві, по 2 000 квартир на область", - розповів Кирило Тимошенко.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що переселенці мають бути забезпечені комфортним тимчасовим житлом на потрібний їм термін. Він акликав ухвалити зміни до нормативно-правових актів, щоб нове житло в Україні обов’язково будували з комфортними бомбосховищами.

 

 

Последние новости