За 15 км від кордону з Харківською областю: з'явилися нові супутникові знімки військ РФ

З'явилися нові супутникові знімки військ РФ. || Фото: Maxar Technologies

Нові супутникові знімки свідчать про посилену активність російських військ, розташованих поруч із північно-східним кордоном України з Росією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN та дані від приватної компанії Maxar. Знімки було зроблено 20 лютого.

Не забудьте підписатися на наш канал у Telegram

За оцінкою компанії, яка вже деякий час відстежує переміщення російських військ поряд з українським кордоном, "на північний захід від Білгорода та у Солоти та Валуєк у Росії спостерігаються численні нові розгортання сил на місцевості".

Ці території розташовані на відстані близько 35 км від кордону.

"Ця активність відрізняється від розгортання підрозділів, які спостерігалися раніше. До недавнього часу вони розміщувалися на або поряд з гарнізонами та навчальними полігонами. Зараз (у неділю) більшість підрозділів та допоміжного спорядження в Солоті відбули, і по всьому району можна бачити сліди пересування транспортних засобів. та конвої бронетехніки", - повідомляє компанія.

У місцях, де ще минулої неділі розміщувалися значні сили, їх майже не залишилося. Деяку військову техніку помітили на схід від Валуєк, приблизно за 15 км від кордону з Харківською областю.

Також CNN окремо встановив геолокацію кількох відео, що з'явилися в мережі на вихідних, на яких видно рух великих колон з танками, гаубицями та бронетехнікою у районі Білгорода.

[read_more_vg id="1198690"]

Последние новости