Кабмін звільнив голів двох районів Харківської області

Кабмін звільнив голів двох районів Харківської області. || Фото: skr.su

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні, 9 лютого, погодив звільнення Юрія Раїни з посади Харківської райадміністрації та Ігоря Волкова — з посади Чугуївської РДА.

Про кадрові рішення, ухвалені урядом, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

[telegram post="tmelnychuk/340" desc=""]

Тепер Укази про звільнення має підписати президент.

Юрій Раїна очолив Харківську РДА у березні 2021 року. До цього він керував Краснокутською, Харківською та Коломацькою РДА, був депутатом Харківської обласної та районної рад. Укрупнений Харківський район був створений у рамках децентралізації у 2020 році, до нього увійшли Дергачівський, частина Нововодолазьких районів, а також міста обласного значення Харків та Люботин, пише НВ.

Ігор Волков керує Чугуївською РДА з квітня 2021 року, до цього — служив у Департаменті внутрішньої безпеки національної поліції. До складу укрупненого Чугуївського району включили Вовчанський, Зміївський, Печенізький райони.

Крім того, сьогодні Кабінет Міністрів погодив призначення Віти Ковальської на посаду заступника голови Харківської обласної державної адміністрації. Раніше вона очолювала департамент освіти та науки Полтавської ОДА. Згодом стала радником голови Харківської ОДА Олега Синегубова. Передбачається, що Ковальська куруватиме гуманітарним блоком — освітою та культурою.

 

Последние новости