З Харкова планують створити "енергетичний острів"

Із Харкова планують створити "енергетичний острів". || Фото: Україна молода

У Харкові працюють над тим, щоб децентралізувати системи опалення, водопостачання та енергозабезпечення та створити до холодів так званий "енергетичний острів". Це дозволить Харкову бути незалежним від загальної ситуації в енергетиці.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Можливості децентралізації обговорювалися на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади при Президентові України, яке відбулося у Харкові у змішаному форматі.

Захід був присвячений питанням бюджету, розмінуванню деокупованих територій, підготовці інфраструктури до опалювального сезону, готовності навчальних закладів до навчального року тощо.

Мер Ігор Терехов повідомив, що для міста критично важливо встигнути підготувати теплову систему до зими.

"Зараз перед нами постає багато викликів, один з яких – правильно збалансувати бюджет на наступний рік. Крім того, і вдень, і вночі ми продовжуємо працювати, щоб децентралізувати системи опалення, водопостачання та енергозабезпечення. Адже до холодів хочемо зробити так званий "енергетичний острів", який дозволить Харкову бути незалежним від загальної ситуації в енергетиці. Я вдячний уряду та партнерам за підтримку у реалізації цього масштабного проекту", – сказав мер.

Последние новости