Хто і як може отримати компенсацію на генератори у Харкові

Як отримати компенсацію на генератори у Харкові. || Фото: rbc.ua

Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні (житлові) кооперативи та керуючі багатоквартирних житлових будинків у Харкові можуть подати заявку на часткове відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, придбаних ОСББ, ЖБК, ЖК та УБЖБ.

Порядком передбачено відшкодування 70% вартості придбаних у 2024-2027 роках незалежних джерел електричної енергії, але не більше 100 тисяч гривень, повідомили у ЦНАП Харкова.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Подання заяви на часткове відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії

Термін надання послуги:

Суб'єкт надання адміністративної послуги:

Центри надання адміністративних послуг, де можна отримати послугу

Категорії заявників

Подані документи

Спосіб отримання послуги

Результат надання адміністративної послуги

Додаткова інформація

Умови придбання незалежних джерел електричної енергії:

Передбачено відшкодування 70% вартості придбаних у 2024–2027 роках незалежних джерел електроенергії, але не більше ніж 100,0 тисяч гривень.

До незалежних джерел електричної енергії відносяться бензинові, дизельні, газові генератори. Номінальна потужність генераторів має становити від 3 кВт.

Відшкодування здійснюється шляхом перерахування коштів на банківський рахунок ОСББ, ЖБК, ЖК, Управителя (суб'єктів підприємницької діяльності, які за договором із співвласниками забезпечують належний утримання та ремонт спільного майна багатоквартирного будинку та прибудинкової території)

Незалежні джерела електричної енергії, вартість яких частково компенсовано з бюджету Харківського міського територіального товариства, не можуть бути відчужені протягом документально встановленого терміну їх експлуатації. У разі вчинення будь-яких дій щодо їх відчуження ОСББ, ЖБК, ЖК, Управителі мають повернути до бюджету Харківського міського територіального товариства кошти, отримані як часткову компенсацію.

Нормативні акти, що регламентують надання адміністративної послуги

Акти місцевих органів виконавчої влади/органів місцевого самоврядування:

Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги

Докладніше про цю послугу можна дізнатися за посиланням.

 

Последние новости