Мерія Харкова відшкодує ОСББ та кооперативам до 70% витрат на генератори

Мерія Харкова відшкодує ОСББ та кооперативам до 70% витрат на генератори. || Фото: ecopolitic.com.ua

Місто надасть компенсацію 70% видатків (але не більше 100 тисяч гривень від вартості придбаного обладнання) на закупівлю генераторів для ОСББ та кооперативів.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відповідну муніципальну програму підтримали депутати міської ради на останній сесії.

"За нинішніх умов важливо дати можливість усім багатоквартирним будинкам підготуватися до майбутньої зими, забезпечивши себе резервними джерелами харчування на випадок тривалих відключень електропостачання", - пояснив мер.

Окрім того, до опалювального сезону в Харкові встановлять 141 об’єкт вироблення енергії, повідомив мер в ефірі національного телемарафону 30 липня. Мова йде про генераційні та когенераційні установки, а також про блочно-модульні котельні.

Мер розповів, що напередодні відбулася нарада за участю Президента України Володимира Зеленського, присвячена підготовці Харкова до опалювального періоду. Зокрема, на заході обговорювалися напрацювання міста у сфері децентралізації систем тепло-, водо- та енергопостачання.

"Сьогодні наші комунальні підприємства працюють над цим практично в цілодобовому режимі. Ми провели тендерні процедури й очікуємо обладнання, бо потрібен певний час на його виготовлення. А тим часом заливаємо фундаменти, підводимо мережі", - розповів  Терехов.

За його словами, наступного року в Харкові продовжать працювати над децентралізацією систем життєзабезпечення.

Последние новости