Рік «Великого будівництва»: на Харківщині відновили 250 км доріг та 7 об'єктів

На Харьковщине восстановили 250 км дорог и 7 объектов

На Харьковщине восстановили 250 км дорог и 7 объектов

Транспорт и инфраструктура
30 ноября 2021 17:19

Про результати робіт, які провели у Харківській області у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» повідомив в.о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун.

«Максимально активні роботи цього року ми провели на дорогах області. Загалом відремонтували майже 250 км доріг. З них – близько 100 км – це дороги місцевого значення, які ремонтує ДП «Дороги Харківщини». Усього відновили дільниці 19 доріг, а також 5 мостів (на деяких із них роботи ще завершують). Дорогами державного значення – це майже 150 км», - розповів в.о. голови Харківської ОДА.

Олександр Скакун зазначив, що наймасштабніший дорожній проєкт 2021 року – це, безумовно, ремонт окружної Харкова з відновленням шляхопроводу у районі Пісочина. Крім того, в області розпочали масштабну реконструкцію Київської траси (дороги Київ – Харків – Довжанський). Наразі основні роботи – у районі кордону Харківської та Полтавської областей – це 25 км, практично до Валок.

«Наступного року роботи на Київській трасі (до Харкова) і дільницях окружної, що залишилися, розраховуємо завершити», - сказав Скакун.

Також з доріг держзначення у 2021-му відремонтували ділянки на дорогах Ізюм-Барвінкове та Харків-Зміїв-Балаклея-Гороховатка.

«Що стосується будівель, які ми будуємо та реконструюємо у межах «Великого будівництва», то до кінця року плануємо здати 7 об'єктів. 2 з них уже готові: це дитсадок у Змієві та оглядовий майданчик на Держпромі. У роботі зараз – Палац культури у Лозовій, районна лікарня у Близнюках, Ізюмська школа №2, а також басейн «Вимпел» у Балаклії та Чугуївський ФОК. Як триває будівництво, ми постійно перевіряємо. Я сам нещодавно був у Лозовій та Близнюках. Поки що жодних сумнівів, що всі роботи завершимо до кінця року, не виникає», - розповів в.о. голови облдержадміністрації.

Він також повідомив, що плани щодо «Великого будівництва» у Харківській області на 2022 рік ще масштабніші. Подробиці у ХОДА обіцяють озвучити після погодження проєктів у Києві.

Рік «Великого будівництва»: на Харківщині відновили 250 км доріг та 7 об'єктів фото 1Рік «Великого будівництва»: на Харківщині відновили 250 км доріг та 7 об'єктів фото 1
Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях