Відкрито та разом з громадою: представники "Об’єднання "Самопоміч" розповіли, як будуть формуватися виборчі списки

Новость - События - Відкрито та разом з громадою: представники "Об’єднання "Самопоміч" розповіли, як будуть формуватися виборчі списки

Новость - События - Відкрито та разом з громадою: представники "Об’єднання "Самопоміч" розповіли, як будуть формуватися виборчі списки

События
14 августа 2015 12:45

На прес-конференції у Харкові депутати від партії "Об’єднання "Самопоміч" розповіли, за якими принципами будуть формуватися виборчі списки кандидатів у депутати місцевих рад від політичної сили на місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня.


Прискіпливий відбір кандидатів


- На політраді було прийнято рішення про участь у місцевих виборах. "Об’єднання "Самопоміч" буде брати участь у місцевих виборах по всіх обласних центрах в Україні",- зазначив керівник виконавчого комітету партії "Об’єднання "Самопоміч", заступник голови фракції "Об’єднання "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Лаврик.- Проте "Самопоміч" буде брати участь тільки в тих обласних організаціях, районних і міських радах міст районного, де є якісно сформовані команди людей; тільки там, де є представники "Об’єднання "Самопоміч" від громадськості, де експерти різних середовищ представили чітку стратегію і план розвитку майбутньої фракції на наступну депутатську каденцію; і тільки там, де до людей, які готові на сьогоднішній день представляти політичну силу "Об’єднання "Самопоміч", не має застережень.

За словами Лаврика, протягом останніх кількох місяців "Об’єднання "Самопоміч" веде прискіпливу процедуру відбору кандидатів щодо участі у місцевих радах. Представники партії публічно зверталися до громадськості та експертних середовищ для того, щоби залучити громадськість в якості імовірних кандидатів в депутати різного рівня.

- Задачею членів партії "Об’єднання "Самопоміч", громадської організації "Об’єднання "Самопоміч" є не самому зайти у владу, а залучити якісних професійних експертів різних громадських організацій, активних у місті, для того, щоб саме вони представляли інтереси громади, - підкреслив народний депутат.

Відкрито та разом з громадою: представники "Об’єднання "Самопоміч" розповіли, як будуть формуватися виборчі списки фото

На думку Лаврика, обов’язковим є публічне обговорення кожної особи, яка буде кандидувати від партії "Об’єднання "Самопоміч". 

- Минулого тижня на сайті "Об’єднання "Самопоміч" samopomich.ua були представлені кандидати по багатьох районних і міських радах України. Саме сьогодні, після кількох днів спілкування кінцевого списку імовірних кандидатів, ми представимо на сайті samopomich.ua кандидатів до Харківської міської ради і імовірних кандидатів до Харківської обласної ради. Також сьогодні ми прийняли рішення про участь "Об’єднання "Самопоміч" у виборах у Харківську районну раду, - зазначив Лаврик.


Місток комунікації між громадою і владою


Протягом трьох тижнів громада Харківщини має можливість отримати якомога більше інформації про діяльність і попередній досвід роботи потенційних кандидатів партії "Об’єднання "Самопоміч". Депутат закликав громадськість активно приймати участь у обговоренні кандидатів.

- Протягом тих кількох днів, коли вже були виставлені потенційні кандидати по інших областях, ми отримали величезну активність громад по обговорюванню. За перші чотири дні обговорення було 47 тисяч індивідуальних заходів на сайт "Об’єднання "Самопоміч" саме на сторінку "Вибори-2015". Ми отримали більше сотень листів як індивідуально від громадян, так і від колективів. Ми отримали величезну кількість звернень через електронну пошту і Facebook. Люди не лише дають інформацію щодо активності чи неактивності тих чи інших людей, але й рекомендують, на що нам звернути увагу. Тому ми сьогодні хотіли б звернулись до громадськості Харкова бути теж активними, тому що на даному етапу відбувається попередня процедура відбору людей, які саме мають представляти громаду Харкова в майбутніх радах, - запевнив депутат.

За словами Лаврика, однією з задач "Об’єднання "Самопоміч" на наступну депутатську каденцію є створення платформи і містка комунікації між громадою і міською владою.

- Ми маємо таку практику в інших містах України, я сподіваюся, що така практика буде активно впроваджена і в Харкові, коли кожне засідання фракції "Об’єднання "Самопоміч" буде проходити публічно, в присутності журналістів; коли кожне засідання фракції, на якому будуть прийматись рішення фракції щодо голосування по тих чи інших питаннях в порядку денному, будуть проходити разом з громадою, з експертними середовищами, будуть проходити круглі столи, саме таким чином, щоб громада і депутати як представники громади мали можливість впливати на політику міста, вирішення тих чи інших господарських питань чи затвердження тих чи інших необхідних програм для розвитку міста, - підкреслив заступник голови фракції.  


"Ні" регіоналам та кумам


Політичне "Об’єднання "Самопоміч" не буде підтримувати людей, які мають відношення до попередньої влади.

- Перш за все, ми не підтримуємо людей, які мали будь-яку дотичність до діяльності "Партії регіонів". В нас є застереження щодо участі у списках "Об’єднання "Самопоміч" людей, які вже були депутатами, незалежно від того, депутатами якого рівня і скликання. Кількість таких депутатів у списку не може перевищувати 10% від загального списку. Ми виступаємо за оновлення місцевих рад, ми стаємо платформою, яка була би так званим соціальним ліфтом для людей, які не мали досвіду в політиці, - пояснив Лаврик.

Відкрито та разом з громадою: представники "Об’єднання "Самопоміч" розповіли, як будуть формуватися виборчі списки фото 1

Люди, які пов’язані між собою бізнес-стосунками, родичі також не будуть допускатися до списків.

- Кожен депутат в своїй діяльності має буде незалежним від певних бізнес-кланів, від колег, які разом з ним працюють у фракції, тому ми не допускаємо до участі у списках людей, які є залежними один від одного внаслідок адміністративного правління певних бізнес-структур чи корпорацій, а також є родичами між собою. Дружина є родичем, теща є родичем, куми – це також близькі люди, пов’язані між собою. Ми формуємо прозору команду відкритих та чесних людей, - запевнив депутат.


Кандидат має бути фахівцем


"Об’єднання "Самопоміч" намагається дати якомога більше інформації, щоб ідентифікувати ту чи іншу особу – з фотографією та автобіографією людини. Наступним етапом буде висвітлення декларації по кожному кандидату.

- В нас не стоїть задача брати участь у всіх районних чи міських радах, в нас стоїть питання, щоб кожна людина, яка імовірно може бути обрана депутатом міської чи обласної ради, була фахівцем і мала впевни вміння й навички для здійснення своєї роботи. Перш за все ставиться не принцип партійності, а принцип кваліфікації тієї чи іншої людини, - зазначив заступник голови фракцій.

Керівником обласного штабу "Об’єднання "Самопоміч" з виборів депутатів Харківської обласної ради був обраний народний депутат України Роман Семенуха.  

- Я хотів би закликати громадськість якомога активніше брати участь у цих місцевих виборах, допомагати оновити нашу місцеву владу, оновити місцеві ради у якості волонтерів, спостерігачів, членів комісій. Тільки забезпечивши процес разом з громадськістю, ми зможемо реально відстояти той результат, за який врешті-решт проголосують люди, - запевнив кернівник обласного штабу партії.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях