Уманские сельскохозяйственники написали открытое письмо десятерым харьковским судьям

Фото с сайта the-village.ru

Фото с сайта the-village.ru

События
17 ноября 2014 13:25

Пожаловались на рейдерскую группировку 


Сельскохозяйственные предприятия Умани написали открытое письмо харьковским судьям. По их словам, на территории Черкасской области активно орудует рейдерская группировка, многие члены которой имеют харьковскую "прописку".

Обращение, в частности, направлено судьям Александру Шестаку (глава Хозяйственного суда), Денису Чижиченко (Октябрьский районный суд), Светлане Шаренко (Киевский районный суд), Василию Буцкому (Коминтерновский районный суд), Виталию Бондаренко (Ленинский районный суд), Алексею Малихину (Московский районный суд), Виктору Черняку (Орджоникидзевский районный суд), Елене Силантьевой (Фрунзенский районный суд) и Инне Шелест (Червонозаводской районный суд).

В своем письме уманчане просят прекратить правонарушения харьковчан. 


ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ


Упродовж кількох останніх місяців на території Черкаської області активно орудує рейдерське угрупування, багато членів якого мають Харківську "прописку".

Серед інших увагу рейдерів привернули сільськогосподарські підприємства, корпоративними правами в яких я володію, а саме: ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КОМЕРЦІЙНО-ВИРОБНИЧА ФІРМА "БАЙС", код за ЄДРПОУ 14213797 (далі за текстом – ПП "КВФ "БАЙС") та його дочірнє підприємство - ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО" КОМЕРЦІЙНО-ВИРОБНИЧОЇ ФІРМИ "БАЙС", код ЄДРПОУ 30334495 (далі за текстом – ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО").

Я, Кисіль Анатолій Іванович (далі за текстом – Кисіль А.І.) є власником (засновником) ПП "КВФ "БАЙС", що підтверджується копією Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (Додаток №1).

ПП "КВФ "БАЙС" в свою чергу є єдиним засновником ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО", що також підтверджується копією Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (Додаток №2).

Мені стало відомо, що 12.11.2014 року до Господарського суду Харківської області надійшла заява про вжиття запобіжних заходів від Попика Бориса Борисовича, в якій проситься накласти арешт на все майно ПП "КВФ "БАЙС" та ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО", а також заборонити Реєстраційній службі Уманського міськрайонного суду Черкаської області проводити державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів ПП "КВФ "БАЙС" та ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО" та відомостей щодо них, які містяться у ЄДР (Додаток №3).

Подібні спроби отримати необхідні ухвали рейдерами робилися і в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова. Проте Орджонікідзевським районним судом м. Харкова було відмовлено рейдерам у відкритті провадження та задоволенні заяви про забезпечення позову у зв’язку з непідсудністю (Додатки №4-5).

У зв’язку з цим хочемо повідомити Вам наступне.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 26.09.2014 року у справі №925/1655/14 було порушено провадження у справі про банкрутство ПП "КВФ "БАЙС", призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Косиневського Максима Анатолійовича (Додаток №6).

Починаючи з дати призначення арбітражного керуючого Косиневського М.А. розпорядником майна ПП "КВФ "БАЙС", Косиневський М.А. діє всупереч вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", порушуючи при цьому не лише права самого ПП "КВФ "БАЙС", а й права інших осіб (ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО").

Бажаючи вирішити конфлікт, ПП "КВФ "БАЙС" перерахувало кошти на поточний рахунок ТОВ "БРАВЕКС" на погашення боргу, тобто виконало усі вимоги кредитора. Однак, як виявилося, основною ціллю ТОВ "БРАВЕКС" було рейдерське захоплення ПП "КВФ "БАЙС" та його Дочірнього підприємства ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО". З цією метою арбітражний керуючий почав вчиняти дії спрямовані на зміну керівництва обох підприємств.

План по рейдерському захопленню реалізується угрупуванням, до складу якого входять кваліфіковані юристи, аудитори, арбітражний керуючий та корумповані чиновники. Рейдерами використовується класична схема захоплення через процедуру банкрутства.

Практична реалізація плану з рейдерського захоплення ПП "КВФ "БАЙС" та ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО" забезпечується харківським Товариством з обмеженою відповідальністю "БРАВЕКС", код за ЄДРПОУ 30654234 (далі – ТОВ "БРАВЕКС"), арбітражним керуючим Косиневським Максимом Анатолійовичем, Магомедрасуловим Ахмедом Магомедрасуловичем, Попиком Борисом Борисовичем, а також нечистими на руку суддями та посадовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування.

Так 02.10.2014 року державним реєстратором Реєстраційної служби Уманського міськрайонного управління юстиції Черкаської області Міркаміловим Вадимом Рахімовичем здійснено державну реєстрацію Косиневського М.А. як директора та підписанта ПП "КВФ "БАЙС".

07.10.2014 року цим же державним реєстратором проведено реєстраційну дію, у відповідності до якої змінено керівника ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО" із Кисіля Анатолія Івановича на Попика Бориса Борисовича, а також змінено склад підписантів ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО" із Кисіля Анатолія Івановича на Попика Бориса Борисовича.

Положеннями п.п.11.1., 11.2. статуту ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО" визначено, що вищим органом ДП "Агрофірма "Байс-Агро" є засновник, до компетенції якого входить питання призначення, звільнення від обов’язків, винагорода та щорічна оцінка діяльності дирекції.

Отже, змінити керівника (директора) ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО" може тільки його засновник — ПП "КВФ "Байс".

Єдиним власником (засновником) ПП "КВФ "БАЙС" є Кисіль Анатолій Іванович.

Я, як єдиний власник (засновник) ПП "КВФ "БАЙС", не приймав жодного рішення щодо зміни керівника ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО" на Попика Бориса Борисовича.

Таким чином, державним реєстратором Реєстраційної служби Уманського міськрайонного управління юстиції Черкаської області Міркаміловим Вадимом Рахімовичем проведено реєстраційну дію на підставі підроблених та/або недостовірних документів.

03.11.2014 року Київський апеляційний господарський суд підтвердив протиправність і незаконність дій, спрямованих на захоплення сільськогосподарських підприємств, скасувавши ухвали Господарського суду Черкаської області у справі №925/1655/14, якими  було порушено провадження у справі про банкрутство ПП "КВФ "БАЙС", призначено арбітражного керуючого та відсторонено керівника підприємства (Додаток №7).

Крім того, 10.11.2014 року Черкаський окружний адміністративний суд задовольнив позов Кисіля Анатолія Івановича, визнавши протиправними дії державного реєстратора щодо проведення реєстраційної дії, у відповідності до якої змінено керівника із Кисіля Анатолія Івановича на Попика Бориса Борисовича, та зобов’язавши державного реєстратора скасувати цю реєстраційну дію (Додаток №8).

Однак, як ми бачимо із заяви про вжиття запобіжних заходів, Попик Борис Борисович вирішив продовжити протиправні дії по рейдерському захопленню ПП "КВФ "БАЙС" та ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО".

Хочу звернути Вашу увагу, що Попиком Б.Б. в даній заяві вказується адреса ПП "КВФ "БАЙС" 61089, м. Харків, вул. 12-го Квітня, 36, кв. 68. Відповідно до наданого Вам Витягу з ЄДР місцезнаходження ПП "КВФ "БАЙС" - 20300, Черкаська область, м. Умань, вул. Тищика, 4.

Відповідно до статті 15 Господарського процесуального кодексу України справи у спорах, що виникають при виконанні господарських договорів та з інших підстав, а також справи про визнання недійсними актів розглядаються господарським судом за місцезнаходженням відповідача. Справи у спорах за участю кількох відповідачів розглядаються господарським судом за місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

ПП "КВФ "БАЙС" та ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО" знаходяться в Черкаській області, отже і позовна заява та заява про вжиття запобіжних заходів подані Попиком Б.Б. мають розглядатися виключно Господарським судом Черкаської області.

У зв’язку з вищенаведеним у разі винесення Господарським судом Харківської області та районними судами міста Харкова з порушенням підсудності, матеріали щодо даних випадків будуть надіслані до Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, органу з питань люстрації при Міністерстві юстиції України, Національного антикорупційного бюро України та правоохоронних органів.

До речі, справа щодо протиправних дій по рейдерському захопленню ПП "КВФ "БАЙС" та ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО" перебуває на контролі в Генеральній прокуратурі України.

Керуючись вищевказаним,

ПРОШУ:

Вжити заходів з метою недопущення правопорушень, пов’язаних зі сприянням Господарським судом Харківської області та районними судами міста Харкова у протиправному рейдерському захопленні ПП "КВФ "БАЙС" та ДП "АГРОФІРМА "БАЙС-АГРО".

Власник (засновник)

ПП "КВФ "БАЙС" ______________ А.І. Кисіль

Уманские сельскохозяйственники написали открытое письмо  десятерым харьковским судьям фото

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях