"МІСТО VS УРБАЗАВРИ": яке місце у Харкові чекають зміни на краще

"МІСТО VS УРБАЗАВРИ": яке місце у Харкові чекають зміни на краще

"МІСТО VS УРБАЗАВРИ": яке місце у Харкові чекають зміни на краще

Общество
23 июня 2021 13:21

На правах реклами

glo™ призначений для повнолітніх споживачів тютюну або нікотину

Завершилося голосування за локації-Урбазаври в рамках урбаністичної кампанії "Місто VS Урбазаври”, створеної за підтримки бренда glo™ та урбаністів з команди ГО “Міські реформи”. Для трансформації в Харкові обрали Хащозавра, що мешкає на Зелених сходах на Театральному провулку. 

Чому локація варта трансформації 

Головна проблема локації — занедбаність. Раніше тут був великий потік людей, проте потім заклади, які пов’язували сходи, закрилися, і локація надовго стала непотрібною. 

"МІСТО VS УРБАЗАВРИ": яке місце у Харкові чекають зміни на краще фото 1"МІСТО VS УРБАЗАВРИ": яке місце у Харкові чекають зміни на краще фото 1

“Із Театральним провулком у мене пов'язано дуже багато спогадів та емоцій. На Мельникова розташовувався найлегендарніший клуб "Живіт" — це був перший клуб, який я відвідала. А дорога до нього як раз проходила через Театральний провулок, — розповідає солистка гурту Pur:Pur Ната Сміріна, яка виступала за трансформацію Зелених сходів. — Коли я була студенткою, щозими провулок перетворювався на незабутню подорож. Також там був клуб Jazzter, який знають всі музиканти, багато концертів групи Pur:Pur проходили саме там, і ми часто гуляли цим спуском всім колективом перед і після концертів”. 

Зараз район розвивається і стає більш жвавим. Але локація, яка могла б стати місцевим центром тяжіння для людей, залишається занедбаною та нецікавою. Проте це все ще цікаве місце з великим потенціалом, що робить його хорошим простором для інтервенції. 

Як трансформують Хащозавра 

У проекті трансформації Зелених сходів планують зіграти на особливостях локації — цікавому ландшафті та зелені навколо, щоб перетворити занедбані сходи на символічне місце тусовки та спілкування культурного ком’юніті. 

Харків має великий потенціал як місто, у якому народжується альтернативна музика, електронні фестивалі, нові культурні події та генерація креативного кластеру. Але для такого пласту культури немає достатньо місця та інфраструктури. Оновлені Зелені сходи зможуть стати однією з таких необхідних локацій. 

“У зв'язку з появою нового торгового центру цей район активно розвивається останнім часом. На Мельникова з'явилося дуже багато новомодних в архітектурному плані будинків. Так що ці сходи в новому дизайні відмінно впишуться і будуть таким перехідним містком між центром міста і набережною, на якій теж дуже здорово гуляти. Мені здається, якщо змінити зовнішній вигляд Зелених сходів, більше людей стане там проходити і гуляти по набережній”, — впевнена Ната Сміріна.

"МІСТО VS УРБАЗАВРИ": яке місце у Харкові чекають зміни на краще фото 2 1"МІСТО VS УРБАЗАВРИ": яке місце у Харкові чекають зміни на краще фото 2

Як проходитиме процес трансформації? 

Урбаністи разом з брендом glo™ трансформуватимуть обрані локації в Харкові, а також у Києві та Одесі. Слідкувати за процесом можна буде на сайті та в Instagram проєкту. Підписуйтесь на  сторінку @urbasaurus та CITY HERO Нату Сміріну — адже трансформація харківської локації лише починається. В акаунті Урбазаврів на на сторінці CITY HERO буде з’являтися цікавий контент щодо зміни локації на краще. 

Леся Нікітюк, BIG HERO битви з Урбазаврами, також нагадує, що розслаблятися рано. 

“Єєєс, ми обрали наші цілі — але попереду ще більш відповідальний етап, адже Урбазаври навряд чи так просто покинуть насиджені місця! Нам знадобиться вся ваша увага і наснага для того, щоб прогнати урбаністичних монстрів з їхніх лігв і остаточно трансформувати наші міста. Камон, ми зможемо!”

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Леся Никитюк (@lesia_nikituk)

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях