Етно-Люди Півночі і Центру України: всесвітньо відомі гітари і картопляні пригоди - фото
Етно-Люди Півночі і Центру України: всесвітньо відомі гітари і картопляні пригоди
Общество
29 сентября 2020 16:29
Етно-Люди Півночі і Центру України: всесвітньо відомі гітари і картопляні пригоди - фото

Сьогодення — це вже історія. Того, що сталося з вами хвилину тому більше не існує, воно залишилося жити лише спогадом. Завдяки пам'яті ми здатні розвиватися, завдяки історії — мудрішати. І щоб стати по-справжньому щасливими, потрібно не забувати про минуле і модернізувати його традиції заради майбутнього.

Спільно з ТМ Lipton сайт Vgorode розповів про Етно-людей з різних куточків України. Ми поговорили про жителів Заходу, Півдня і Сходу нашої країни, а також про великий бізнес, який підтримує національне виробництво. У цьому заключному матеріалі ми розповімо про жителів Центру і Півночі України, які здивують своїми глобальними досягненнями.

Жителі Центру і Півночі країни — це ті, хто проживає поруч з найбільшими водними артеріями України. Завдяки Дніпру і Десні в цьому регіоні добре розвинене сільське господарство, а також на берегах цих річок стоять великі міста. У цьому регіоні живе глибока українська ментальність, а місцеві жителі винайшли особливий відомий на всю країну діалект - суржик.

Картопляні пригоди в селі Головківка

Українська сільськогосподарська діяльність не раз була оспівана класиками літератури. Завдяки роботі в полі були створені колоритні народні пісні, в яких люди співають про своє нелегке життя. У нинішні часи людську працю  замінили машини і комп'ютери. Але доторкнутися до історії цієї традиційної діяльності можна в повній мірі і донині.

В Кіровоградській області є тематичне село Головківка. Традиційно місцеві жителі вирощували і продавали тут картоплю в великих масштабах з середини ХХ століття, а з 2014 року в селі організували проект "Картопляні розваги". Місцеві жителі проводять екскурсії, розповідають про склад різних сортів картоплі, а також вчать, як готувати чипси. Такі розваги особливо популярні у школярів із сусідніх сіл і міст.

Етно-Люди Півночі і Центру України: всесвітньо відомі гітари і картопляні пригоди

Поромні подорожі по Десні

Поки технологічний прогрес невблаганно тягне нас в майбутнє, в світі так само знаходиться місце речам і процесам, якими користувалися ще десятки років тому. Як, наприклад, в селі Мезин, що в Чернігівській області, місцевий житель досі керує поромною переправою через Десну, яка існує тут ще з середини минулого століття.

Нехитрий пліт десять на десять метрів здатний переправити автомобіль або кілька осіб на інший берег річки. Управитель порома готовий переправити судно навіть якщо необхідність виникла в однієї людини, а якщо у вас не виявилося грошей, то готовий допомогти і доставити вас на інший берег безкоштовно.

Етно-Люди Півночі і Центру України: всесвітньо відомі гітари і картопляні пригоди

Ф'южн-мед з різними смаками

Бджільництво одне із дуже поширених традиційних ремесел, якими займалися українці. Сім'ї, що володіли пасіками, завжди були в пошані і такими вони залишаються і донині. Щоправда більшою мірою пасіки перестали бути приватними ініціативами, а скоріше обросли виробничими потужностями. Мед як і раніше улюблений українцями продукт, але тепер він став ще смачнішим.

Київська компанія виробляє і реалізує мед, в який додаються різні натуральні компоненти. Серед таких можна зустріти фініки, полуницю, імбир, перець чилі, смородину, ваніль, корицю і навіть марципан. За підсумком виходить не просто корисний солодкий нектар, а прямо таки справжній десерт.

До слова, кориця — один з інгредієнтів нової лінійки чаю Natura Botanica. Ця спеція допомагає в концентрації уваги і має протизапальні властивості.

Етно-Люди Півночі і Центру України: всесвітньо відомі гітари і картопляні пригоди

Глобальне козоводство Наддніпрянщини

Традиційно кози — одні з найулюбленіших тварин, яких воліють розводити українці. Доглядати за ними простіше, ніж за овечками або коровами, а на виході можна отримати велику кількість продукції на продаж для заробітку. На початку ХХІ століття це зрозуміли кілька підприємців і майже одночасно стали займатися розвитком цього виду сільського господарства.

Нині Наддніпрянщина може похвалитися кількома великими фермами, де місцеві жителі вирощують кіз, займаються виробництвом молока та молочної продукції та таким чином створюють робочі місця для своїх односельців. У крафтових сироварнях при фермах створюють найрізноманітніші види сирів. Крім цього підприємці займаються розвитком зеленого туризму на своїх фермах.

Етно-Люди Півночі і Центру України: всесвітньо відомі гітари і картопляні пригоди

Гітари з Білої Церкви, які підкорюють світ

Музика завжди супроводжує українця протягом усього життя. Наша мова одна з наймилозвучніших у світі, а значить і музика для нас просто необхідність. Саме в нашій країні з'явилися мандрівні співці кобзарі і саме ми придумали бандуру. А нині наші майстри створюють музичні інструменти, що готові конкурувати з найбільш впізнаваними марками по всьому світу.

У Білій Церкві місцеві жителі з 2016 року займаються створенням гітар, на яких грають переможці головних музичних премій світу. Запал трьох засновників бренду привів їх до того, що нині їхні гітари регулярно стають улюбленими інструментами музикантів зі світовим ім'ям.

Етно-Люди Півночі і Центру України: всесвітньо відомі гітари і картопляні пригоди

Спільно з ТМ Lipton сайт Vgorode розказав про Етно-людей України, які продовжують, розвивають і модернізують ремесла і промисли, передані нам через десятки поколінь. Україна сповнена чудес і головне її надбання — це народ. І іноді щоб ще раз відчути гордість від того, хто ти, досить поглянути на своїх співвітчизників.

 

 

Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях