XIV Дні Польського Кіно

Афиша - Клубное кино - XIV Дні Польського Кіно

Афиша - Клубное кино - XIV Дні Польського Кіно

З 24 по 28 жовтня 2019 у кінотеатр "Планета Кіно" відбудуться XIV Дні Польського Кіно.

Кінотеатр "Планета Кіно" (вул. Академіка Павлова, 44-б)

Квитки у касах кінотеатрів.

Деталі


Програма

Кур’єр / Kurier

Польща | 2019 | 114'

Жанр: шпигунський трилер

Режисер: Владислав Пасіковський

Актори: Філіп Тлокінський, Юлі Енгельбрехт, Джеймс Бредлі, Патриція Вольни

Правовласник: KinoSwiat

Від виконання місії однієї людини залежала доля Польщі і Другої світової війни. Переслідуваний усіма ворожими шпигунами, посеред ночі перевезений із готелю "Савой" до Жабна, він зустрічає людей, які назавжди змінюють його життя.

Владислав Пасіковський – один із найвідоміших польських режисерів. За свій режисерський дебют "Кролль" отримав нагороди на Ґдинському кінофестивалі. Його фільми "Джек Стронг" та "Пітбуль. Останній пес" переглянули у кінотеатрах понад два мільйони глядачів.

"Нашою метою було розповісти сенсаційну, але життєву історію, яку, мабуть, не придумали б сценаристи "Джеймса Бонда". Розповісти її при цьому у найсучасніший спосіб, використовуючи досягнення нового стилю пригодницьких та сенсаційних стрічок" (Владислав Пасіковський).

"Цього разу у Пасіковського вийшов політкоректний, в міру пафосний, хоча й напрочуд динамічно змонтований фільм. Добре зіграний" (Юстина Бричковська, gazeta.pl).

7 почуттів / 7 uczuc

Польща | 2018 | 118'

Жанр: психологічна комедія

Режисер: Марек Котерський

Актори: Міхал Котерський, Майя Осташевська, Адам Вороновіч, Марцін Дороцінський, Анджей Хира

Правовласник: KinoSwiat

Страх, гнів, смуток, радість, огида, ревнощі, сором. Адась Мяучинський повертається до часів свого дитинства, коли – як і у більшості з нас – він мав проблеми з визначенням емоцій, які переживав. Задля психологічного поліпшення свого дорослого життя, він вирішує повернутися до того, як виявляється, не зовсім безтурботного періоду, і навчитися переживати сім основних почуттів. Ця надзвичайно непередбачувана подорож у минуле рясніє низкою комічних ситуацій, але також несе в собі силу емоцій та роздумів.

Марек Котерський – один із найвидатніших, але також найпопулярніших польських режисерів. Уже його повнометражний дебют, знятий 1984 року, "Будинок безумців" (творцеві на той момент було 42 роки), встановив його неповторний, оригінальний стиль та (кіно) методи розповіді про реальність, яка нас всіх оточує.

"Найвищою людиною у світі був американець, двісті сімдесят два сантиметри у висоту, найнижчою – польський граф, що жив у XVIII ст. Найважча людина важила чотириста вісімдесят чотири кілограми, найлегша – у свої дев'ятнадцять – п’ять з половиною кілограмів.

Найбільш плідна жінка у світі народила шістдесят дев'ять дітей.

І це факти. Цікавіші, ніж якби я написав якийсь творчий маніфест. Принаймні, нічого цікавішого мені не спадає на думку" (Марек Котерський).

"Марек Котерський – перфекціоніст. Його сценарії – це партитури, написані в словах і діалогах, переповнені пригорщами повсякденної мови вулиць та домів. Тому грати у його фільмі – це не лише величезна честь, а й творчий виклик для акторів" (д-р Кароль Яхимек).

Вовкулака / Wilkolak

Польща | Нідерланди | Німеччина | 2018 | 88'

Жанр: трилер / жахи

Режисер: Адріан Панек

Актори: Ніколас Пшиґода, Каміль Польнісяк, Соня Мєтєліца, Якуб Сиска

Правовласник: MEDIA MOVE

Група дітей, звільнених з концтабору, які вже давно втратили сенс життя, голодні опиняються у занедбаному домі у лісі. Вони пройшли крізь пекло, але справжній жах тільки починався…

Адріан Панек – польський режисер короткометражних фільмів та низки відеокліпів. 2011 року зняв свою дебютну стрічку "Даас" з Анджеєм Хирою та Ольгердом Лукашевічем у головних ролях. Фільм був відзначений як найкраща художня стрічка 2011 року.

"Коли я думав про створення жанрового кіно і що може насправді лякати, то прийшов до поєднання драми з трилером з елементами фільму жахів" (Адріан Панек).

"Багато в чому це фільм, від якого прискорюється серцебиття, але він також вселяє певну надію – і, можливо, навіть прощення. Щиро рекомендую"

 (http://jbspins.blogspot.com/2018/09/fantastic-fest-18-werewolf.html)

Ще день життя / Jeszcze dzien zycia

Польща | Іспанія | Бельгія | Німеччина | Угорщина | 2018 | 85'

Жанр: анімаційна драма

Режисер: Дам’ян Ненов, Рауль Де Ла Фуенте

Актори: Мірослав Ханішевський, Віргіль Дж. Сміт, Томаш З’єнтек, Ольга Болондж Правовласник: IndieSales

Це захоплива історія тримісячної подорожі відомого польського журналіста до Анголи, спустошеної війною, у якій лінії фронту зміщуються, як калейдоскоп, з дня на день.

Дам’ян Ненов – польський режисер, мультиплікатор, комп’ютерний графік. Його перший фільм "The Aim" (2005) отримав нагороди на фестивалях в Лодзі та Тарнові. 2010 року створив мультфільми "Місто руїн" та "Стежки ненависті" – нагороджені "Орлом". Створив короткометражні мультиплікаційні фільми, ілюстрації та концепти.

"Ми скористалися відстороненістю коміксу і графічних трюків, але у нас також був монтаж, "живий план" та справжні актори, чиї жести і рухи ми пізніше перенесли в анімовану версію" (Дам’ян Ненов).

"Ця історія вартує тисячі примхливих і надуманих писак" (Сальман Рушді).

Як пес з кішкою / Jak pies z kotem

Польща | 2018 | 100'

Жанр: психологічна драма

Режисер: Януш Кондратюк

Актори: Роберт Вєнцкєвіч, Ольгерд Лукашевіч, Божена Стахура, Александра Конєчна

Правовласник: Akson Dystrybucja

Автобіографічне, сповнене іронічного гумору бачення нетипової родини, з її конфліктами та суперництвом, не позбавлене зворушливих моментів і справжньої близькості.

Януш Кондратюк – польський режисер та сценарист. Закінчив Лодзьку кіношколу (1975 р.). Серед його фільмів – "Пес" (1973), "Голос" (1991), "Ніч Святого Миколая" (2000), "Мільйон доларів" (2001). Молодший брат режисера Анджея Кондратюка.

"Пам’ятаю, як Домінік Реттінгер, з яким я в результаті створив сценарій, переконав мене записувати все, що я йому розповідав. І коли ми записали, з цього вийшов сценарій. І тоді цей фільм "засмоктав" мене, і я вже не встигав про щось думати. Все пішло саме собою" (Януш Кондратюк).

"У пам’яті після перегляду залишається лише "людське". Автентичні гримаси, великі плани на обличчях, долонях, оскільки зовнішність загалом – це манекен. А найголовніше в життєвих історіях про смерть – це тривалість, очікування та страх. Світ почуттів" (Лукаш Мацеєвський, kultura.onet.pl).

XIV Дні Польського Кіно: фото 1XIV Дні Польського Кіно: фото 1 Планета Кино (IMAX, 4DX)
XIV Дні Польського Кіно: фото 2XIV Дні Польського Кіно: фото 2 Планета Кино (IMAX, 4DX)
XIV Дні Польського Кіно: фото 3XIV Дні Польського Кіно: фото 3 Планета Кино (IMAX, 4DX)
XIV Дні Польського Кіно: фото 4XIV Дні Польського Кіно: фото 4 Планета Кино (IMAX, 4DX)

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Telegram, Viber, Facebook, Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях