Кіно проти корупції

Афиша - Фестивали - Кіно проти корупції

Афиша - Фестивали - Кіно проти корупції

Фестиваль "Кіно проти корупції" має на меті показати знайому українцям проблему як загальнолюдське явище, з яким варто боротися.

До програми увійшли шість європейських фільмів, які досліджують природу корупції – від неприкритого зловживання владою політиків та корпорацій до негучних побутових конфліктів.

Картини, представлені у рамках фестивалю, – призери світових кінофестивалів і документальні хіти.


Програма

Субота, 30 вересня, 19:00

Журналістські розслідування

Жанр: документальний

Виробництво: Україна, 2016-2017

Хронометраж: 120 хв.

"Вбивство Павла", 2017 (OCCRP/Слідство.Інфo)

Автори: Дмитро Гнап, Анна Бабінець, Влад Лавров, Олена Логінова. Режисер: Метт Сарнецкі.

У липні 2016 року відомий журналіст Павло Шеремет був вбитий у центрі Києва – у його машині спрацював вибуховий пристрій. Команда журналістів з проекту "Слідство.Інфо" разом з колегами з міжнародної мережі OCCRP з перших годин працювали на місці подій. Результатом цієї роботи став документальний фільм, у якому автори розкривають нові деталі резонансного вбивства.

 

"Київ – Лондон. From Ukraine With Cash" ("СХЕМИ" ВИПУСК №66)

Фільм Наталки Седлецької та Максима Савчука. Оператор: Борис Троценко. Режисер: Микола Ігнатов. Дизайнер: Максим Асика.

Лондон – потужний фінансовий осередок. Сюди стікаються гроші з усього світу. Російські олігархи, китайські мільярдери, арабські шейхи – багатії купують тут нерухомість та залишаються інкогніто. Чому у Британії так легко відмити брудний капітал? Чому саме Лондон притягує корупціонерів? Та як у Британії опиняються українські гроші?  Журналісти "Радіо Свобода" Наталка Седлецька та Максим Савчук вирушили до британської столиці, щоб відшукати нерухомість політиків та олігархів, які заробили свої гроші в Україні та на українцях, але зберігають та витрачають їх тут, у Великій Британії. Програма "СХЕМИ. Корупція в деталях" – телевізійна програма журналістських розслідувань. Спільний проект Радіо Свободи і UA:Першого телеканалу.

 

"Наші гроші №76. Заступник міністра МВС Сергій Чеботар: грабіж, забудови, бізнес"

Фільм розповідає про зведення маєтку родиною колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря на території незаконно вирубаного лісу. Під час розслідування на знімальну групу "Наших грошей" напав зять колишнього заступника міністра внутрішніх справ зі своїми підлеглими.

Bihus.Info – група антикорупційних та інформаційних проектів, створених громадськими організаціями "ТОМ 14" та "Канцелярська Сотня".

 


Неділя, 1 жовтня, 19:00

"Система" (Das System – Alles verstehen hei?t alles verzeihen)

Жанр: драма

Режисер: Марк Бодер

У ролях: Якоб Маченц, Бернхард Шюц, Йенні Шиллі

Виробництво: Німеччина, 2011

Хронометраж: 92 хв.

Майку 20, він інтелігентна молода людина, що шукає себе. Але це кардинально змінюється, коли він проникає до будинку Конрада Бема і там натрапляє на господаря. Бізнесмен відкриває Майку новий світ, в якому панують представники світового лобі і колишні агенти держбезпеки НДР.


Вівторок, 3 жовтня, 19:00

"Дивовижний" (Il divo – La spettacolare vita di Giulio Andreotti)

Жанр: сатирична драма

Режисер: Паоло Соррентіно

У ролях: Тоні Сервілло, Ганна Бонаюто, Джуліо Бозетті

Виробництво: Італія, Франція, 2008

Хронометраж: 105 хв.

Історія про легендарного італійського прем'єр-міністра Джуліо Андреотті, який пропрацював на цьому місці сім термінів. Він знаменитий своїм почуттям гумору і чи то зв'язками з мафією, чи то, навпаки, тим, що мафія озброїлася проти нього. Різноманітні смерті, привиди, інтриги, агресивний монтаж і ще більш агресивний саундтрек, а посеред всього цього – маленький смішний чоловічок, майже безпристрасний.


Середа, 4 жовтня, 19:00

"Брудні ігри" (Dirty Games)

Жанр: спортивний документальний фільм

Режисер: Бенджамін Бест

Виробництво: Німеччина, 2016

Хронометраж: 93 хв.

Фільм-розслідування про порушення прав людини у контексті великих спортивних заходів, а також корупційні схеми у футболі, боксі та в американській професійній баскетбольній лізі NBA.


 

Вівторок, 17 жовтня, 19:00

"Дурень" (Дурак)

Жанр: драма

Режисер: Юрій Биков

У ролях: Артем Бистров, Наталя Суркова, Юрій Цурило

Виробництво: Росія, 2014

Хронометраж: 116 хв.

Життя 800 людей гуртожитку висять буквально на волосині через байдужість місцевої влади. У будь-яку секунду будівля може впасти. І хто б міг подумати, що долі людей опиняться у руках простого сантехніка. Але чи вдасться йому щось змінити і запобігти катастрофі?

 

Субота, 21 жовтня, 19:00

"Поза дитини" (Pozitia copilului)

Жанр: драма

Режисер: Калин Пітер Нецер

У ролях: Лумініца Георгіу, Богдан Думітраке, Натасія Рааб

Виробництво: Румунія, 2013

Хронометраж: 112 хв.

Одним холодним ввечері в березні Барбу колесить вулицями, сильно перевищуючи швидкість, і збиває дитину. Хлопчик помирає незабаром після аварії. На Барбу очікує позбавлення волі на термін від трьох до п’ятнадцяти років. Але тут його мати, Корнелія, вирішує втрутитися, щоб відмазати синка.

 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Telegram, Viber, Facebook, Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях